lørdag den 20. april 2013

Flugten - Isfolket 15 - Margit Sandemo

Under Sveriges togt mod Rusland bliver Vendel af Isfolket taget til fange og sendt til Sibirien.
Efter flere års fangenskab lykkes det ham at flygte. Det bliver en farefuld tur vestpå, men har kun ét ønske; at komme hjem.
På vejen hjem erfarer han fra uventet side forbløffende nyt om sin slægt.

Det gamle sagn fortæller at Isfolket kom østfra. En lille stamme, der trodsede den bidende kulde og flygtede vestover, hvorpå den sidste lille resterende gruppe bosatte sig i Isfolkets dal.
Flere af de ramte og udvalgte har set det i syner, men ingen har vidst, hvor de kom fra.

Ved et tilfælde støder Vendel ind i den sibirske gren af Isfolket, og hører deres side af sagnet. Om den onde Tanghil, der opsøgte Livets kilder, og derpå vandrede mod vest.
Tun-sij, shamanen i den nenetserklan, som Vendel er endt hos, er også efterkommer af Tanghil, og selv om hun hverken er ramt eller udvalgt, har hun også overnaturlige evner. Hun bliver ved med at fastholde at han skal gifte sig med hendes datter, da deres barn derfor vil få det bedste fra begge slægter.
Vendel vægrer sig ved det, da han ikke bryder sig spor om datteren, men mod trolddom kæmper man forgæves.

I sidste ende får Tun-sij det som hun vil have det, og en bedøvet Vendel bliver sat på en hvalfangerskude i retning mod Sverige. Ulykkelig over at skulle efterlade sit endnu ufødte barn.

1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet