onsdag den 10. april 2013

Arven - Isfolket 6 - Margit Sandemo

Isfolkets onde arv slår ud i lys lue hos Kolgrim, da han får at vide at hans blide halvbror Mattias skal arve trolddomsmidlerne.
Kolgrim beslutter at slippe af med Mattias ved at arrangere et "ulykkestilfælde". De begivenheder der følger, bliver skæbnesvangre for hele slægten.

Kolgrim, den ulykkesfødte, har ellers i mange år opført sig eksemplarisk. De fleste i familien tror at han kæmper mod den onde arv, mens det modsatte er tilfældet. Kun Cecilie mistror ham, men hun sidder langt væk i Danmark sammen med sin Alexander Paladin og deres nyfødte tvillinger Gabriella og Tancred.

Desværre kommer Kolgrims far, Tarald til at tale over sig, og fra det øjeblik Kolgrim hører at Isfolkets skat skal overdrages til Mattias, er det eneste han tænker på, hvordan han kan slippe af med Mattias.

Ganske uden skrupler narrer han Mattias, stjæler Isfolkets skat (godt hjulpet på vej af sin afdøde mormor - heksen Sol) og fortsætter op mod Isfolkets Dal for at finde skjulestedet af Tengel den Ondes heksekar.

I spidsen for en lille flok sætter Tarjei efter ham, og de indhenter ham først i Isfolkets dal.


Nu skal jeg passe på ikke at skrive for meget, men også denne bog er rigtig god. I vanlig stil fløj jeg igennem den, og nød at læse den levende måde Sandemo fortæller om denne slægt, som man virkelig føler med.
Nuvel ... der er stadig nogle synsvinkelskift, som ikke ville blive accepteret i dag, men hvad ... jeg kan sagtens leve med det. ;-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar