lørdag den 27. april 2013

Fordrevet - Isfolket 22 - Margit Sandemo

Omsider når Heike hjem til Norge, blot for at opdage at hans arv, Gråstensholm gods uretmæssigt er overtaget af en svindler.
En fjern slægtning, den ganske unge Vinga, er blevet fordrevet fra sit hjem, Elistrand, efter forældrenes død.
Nu begynder en hård kamp for de to unge mennesker for at få deres ejendomme tilbage - og en kamp for at tæmme farlige følelser.

Da Heike ankommer til Gråstensholms sogn bliver han forfærdet over forholdene. Ikke nok med at alle tre ejendomme; Gråstensholms gods, Elistrand og Lindealleen er blevet overtaget af svindlere, men Vinga Tark er forsvundet. Hans eneste slægtning.
Efter hendes forældres død forsøgte hun en tid at forvalte ejendommen så godt hun kunne, men sagfører Sørensen, der virkelig havde et godt øje til gården, modarbejdede hende i det skjulte, og til sidst kom gården på auktion. Han truede hende med børnehjem, så Vinga tog en ged og flygtede op i vildmarken, hvor hun boede to år helt alene.

Først er hun så sky at hun dårligt kan se mennesker uden at stikke af, men med Heikes hjælp, vender hun tilbage til "normale mennesker".
Værre er det med bedrageriet mht. gårdene. Dommer Snivel, som sidder tungt på Gråstensholm, har et af de højeste embeder i Norge, og der er ingen sagfører, der ønsker at hjælpe dem. Bortset fra én.


Den er lidt trist denne bog. Man ved jo at der har været liv på alle gårdene, og nu er der kun to norske Isfolke-ætlinge tilbage. Slægten skrumper ind, og hvem er der så tilbage til at tage kampen op mod Tengel den Onde den dag "den med de mest overnaturlige evner" fødes?
Nu har jeg jo læst den en gang eller to før (eller otte), så jeg er nogenlunde fattet. :-) Men lidt trist er det alligevel.


1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet