tirsdag den 23. april 2013

Bruden - Isfolket 20 - Margit Sandemo

Heike, hvis eksistens Isfolket ikke kender til, føler sig draget mod sine egne. Han bryder op fra Slovenien og rejser mod nord.
På vejen får han en god ven, og sammen kommer de til en afsides dal. Her oplever de gruopvækkende ting, og Heike opdager til fulde, at han er en ægte efterkommer af Isfolket.


Heike og hans ven Peter begiver sig ind i en mørk og dyster skov i det dybeste Transsylvanien. De ankommer til en lille by, hvor rædslen har lammet alle beboerne, men de vælger alligevel at overnatte på kroen, for at drage videre næste dag.
Ind på kroen kommer den smukke fyrstinde Feodora og hendes endnu smukkere niece Anciol, og fra det øjeblik er Peter besat efter at komme til at tale med Anciol.
Han begiver sig op til borgen, hvor fyrstinderne holder til, men opdager hurtigt at de slet ikke er, hvad de giver sig ud for at være.
Heike er den eneste, der kan redde ham og landsbyboerne.


Dette er en fremragende spøgelseshistorie. Måske er den ikke lige så relevant for Isfolkets saga, men for det første er der nogle kære gensyn med Isfolkets forfædre, og for det andet er Heike en personlighed, der er værd at være i selskab med.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar