tirsdag den 23. april 2013

Værgeløs - Isfolket 19 - Margit Sandemo

Alle i Isfolket tror, at den onde forbandelse er hævet. Der er tilsyneladende ingen ramte i den nye generation.
Men Sølve opdager skjulte kræfter. Han beslutter at finde Tengel den Ondes hvilested sydpå, og beder sin intetanende far om at få alrunen med.
Alrunen, der virker, som om den venter på noget ...

Sølve slår sig ned i Wien, hvor ondskaben kommer mere og mere til udtryk. Hans øjne forandrer sig også, og går fra at være brune til at ende som svovlgule, hvilket betyder at han aldrig vil kunne vende hjem igen.
Han udser sig en lille rigmandsdatter, som han håber på vil arve en dag, og anmoder om hendes hånd. Forældrene afslår og Sølve bliver så optændt af had, at han sætter alt ind på at kalde hende til sig.
Det lykkedes, og bagefter aner pigen ikke, hvad hun skal stille op. Og da slet ikke, da hun opdager at hun er med barn.

Da barnet kommer, viser det sig at være et ramt barn. Med sine skarpe skuldre, sønderriver han moderen, og hendes nye ægtemand, kan med det samme se, hvor barnet kommer fra. De svovlgule øjne afslørede det. Han afleverer barnet hos Sølve, der regner med at slippe hurtigt af med det, men forregner sig. Alrunen, som kun har været død og kold i hans besiddelse, beskytter drengen med alle midler.


Dette er en af de bøger, der virkelig gør ondt helt ind i hjertekulen. Sølves behandling af lille Heike er hjerteskærende, og hans ondskab gør virkelig én ondt helt ind i sjælen.

1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet