fredag den 12. april 2013

Mistænkt - Isfolket 8 - Margit Sandemo

Rakkerknægtens Hilde møder ad omveje kærligheden, da Andreas finder ligene af fire ukendte kvinder i sin mark. Fogeden mener, der er heksekunster med i spillet, og mistanken rettes straks mod efterkommere af det trolddomskyndige Isfolk. Men er der stadig familiemedlemmer tilbage, der er ramt af forbandelsen?

Bog nr. 8 handler om den norske del af Isfolket. Are og Liv, de eneste nulevende børn af Silje og Tengel, residerer på hhv. Lindealleen og Gråstensholm.
Andreas, Ares barnebarn, støder tilfældigt ind i kvindeligene, og beskyldningerne begynder at fyge rundt iværksat af den meget inkompetente foged.
En af målene for beskyldningerne er rakkeren, som lever udstødt af alle i et ensomt beliggende hus. Hos ham bor datteren Hilde, som altid har været vant til hån fra omverdenen på grund af sin lave status, men da han dør midt i alle genvordighederne, tager Isfolket hende til sig.

Mattias, Livs barnebarn, følger i Tengel den Godes fodspor. Han er læge, og med sin mildhed og generøsitet føler alle at han er en guds gave til menneskeheden. Alle siger at han næsten er for god til én person, og han har da heller aldrig fundet sig en kone. Men da Hilde kommer, vækkes der alligevel noget i ham.

Mand, hvor jeg føler at jeg referer en ugebladsføljeton. Oprindeligt var den jo også skrevet som sådan, hvilket den selvfølgelig også bærer præg af. I hvert fald er de svære at referere.
Men de er skrevet godt, let og flydende. Forfatteren kan uden tvivl sit håndværk, og hun er også den mest sælgende forfatter i Norden. Det forstår man godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar