lørdag den 6. april 2013

Heksejagten - Isfolket 2 - Margit Sandemo

Efter nogle vanskelige år for Silje og Tengel i Isfolkets isolerede og ugæstfri dal, sker der en katastrofe, som vender helt op og ned på deres tilværelse.
Den lille familie er ved at gå til grunde af fattigdom og sult, da Silje tager sagen i sine egne hænder.

Det har ellers været nogle lykkelige år i Isfolkets dal. Hun og Tengel har boet der med deres plejebørn og datter, og på trods af armod og hårdt arbejde, har de haft det godt.

Men en forræder afslører den hemmelige vej til Isfolkets dal til myndighederne, der længe har villet udrydde det folk af hekse og troldmænd, som siges at bo der. Lensmændenes folk kommer og brænder dalen ned, og kun med nød og næppe lykkes det den lille familie at flygte over bjergene.

Udmattede og forkomne søger de ly i en lille hytte uden at ane, hvad de skal stille op, og af yderste nød tager Silje kontakt til Dags mor. Ud fra de fornemme svøb, han bar, da han blev lagt ud for at dø, har de kunnet finde ud af hvem hun var, og meget mod sin vilje tager Silje nu kontakt.


Det er svært at genfortælle disse bøger. For det første uden at afsløre for meget, men også fordi det egentlig lyder lidt søgt med handlingen.
Men sådan føles det ikke når man læser dem. Man er dybt medrevet og sluger hvert et ord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar