mandag den 13. maj 2013

Færgemanden - Isfolket 31 - Sandemo

Den mildest talt grimme Benedikte, sin Isfolkgenerations ramte, tror ikke, at hun har særlige evner, før hun anmodes om at være med til at opklare ejendommelige hændelser i en øde fjeldbygd, hvor en ond færgemand lader sine passagerer drukne under mystiske omstændigheder.
En af Benediktes rejsefæller er den kønne og sympatiske Sander, som hun taber sit hjerte til. Men hun er jo så uskøn og klodset ...

Benedikte har nu flere evner end hun lader ane, blandt andet kan hun fornemme atmosfærer i huse og se både menneskers ting og historier, når hun har dem i hånden.
Den øde fjeldbygd var engang et mere trafikeret færgested, men for mange hundrede år siden passerede Tengel den Onde dette sted, og fra sin dvalelignende tilstand, synes han at det er det perfekte sted at sende sin onde ætling hen for at dø.
Benedikte får dog uventet hjælp af Lucifers søn Marco, som ellers holder sig skjult for Tengel den Ondes årvågne blik.
Og så er der selvfølgelig lige den "lille" sag med Sander, som Benedikte bliver dødeligt forelsket i, men han ser dog ikke til hendes side så længe den lille fikse Adele er i nærheden.

Denne bog er ikke en af de store i Isfolke-sagaen, men den er spændende og hurtigt læst. Man drives igennem, selvfølgelig godt hjulpet på vej af Margit Sandemos stilsikre fortællestil, men også fordi man nu ved man nærmer sig endelige opgør mod Tengel den Onde.


1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet