fredag den 10. maj 2013

Djævlebruden - Isfolket 29 - Margit Sandemo

Siden Saga som stor pige hørte sagnet om Lucifer, har hun drømt om at trøste den faldne lysengel i det underjordiske. Da hun skal til Norge for at fuldføre sin opgave for Isfolket, møder hun Grev Paul. Hun får en mistanke om, at han er Lucifer og har udset sig hende som sin brud.
Ønskedrømmen bliver nu et mareridt, for hun nærer varme følelser for den alvorsfulde Marcel, og han er hendes eneste håb om redning.

I sit efterskrift til serien fortæller Margit Sandemo, at hun kun med nød og næppe kunne overbevise sin redaktør om at Isfolket måtte indeholde okkulte og overnaturlige emner. Det startede jo også ganske harmløst og er så eskaleret efterhånden som bøgerne skrider frem.

Som læser accepterer man det hele og følger blot med i hvad der foregår, men jeg kan forestille mig, at denne bog kan have skilt vandene en smule.

Saga møder nemlig selveste Lucifer. Ikke som vi kender ham fra Bibelen som Satan, men som den faldne lysengel han er. Det får stor betydning for Isfolkets senere kamp mod Tengel den Onde, og derfor kan man vel med rette sige at dette er en af Isfolkets "skæbnebøger".

Derudover var hendes opgave som udvalgt at hente det-som-gemmer-sig-på-loftet på Gråstensholm. Det i sig selv er en svær opgave, da huset - efter Heikes død - helt er blevet overtaget af det grå folk.1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818

    SvarSlet