søndag den 2. august 2015

Tempest - Julie Cross


Året er 2009. Jackson er en helt normal fyr på 19, går på college og har en kæreste ... og så har han evnen til at rejse tilbage i tiden.
Men intet ændrer sig i nutiden efter hans spring - det er bare harmløs sjov.

Lige indtil den dag fremmede overfalder Jackson, og hans kæreste Holly bliver skudt. I panik, springer Jackson to år tilbage i tiden, men det er ikke lige som hans tidligere spring. Han kan ikke komme tilbage til nutiden, han sidder fast i år 2007 ...

Selvom Jackson er desperat for at komme tilbage for at prøve at redde Holly, bliver han nødt til at finde sig til rette i 2007.

Men der går ikke lang tid før de fremmede der skød Holly, pludselig også er tilbage i 2007 og på udkig efter Jackson ...Hvor er det altså skønt med de lydbøger. Det er næsten som at kunne absorbere bøger hvorend man er. Det kunne jeg sgu godt blive forfalden til. :-)

"Tempest" handler om tidsrejsende. Et emne der altid har interesseret mennesket, for hvem vil ikke gerne være i stand til at rejse tilbage og af og til gøre noget ugjort. Eller det omvendte; gøre noget, som man ikke gjorde.
Der er en mængde paradokser ved det og dybest set er det vel kun godt at man som menneske ikke har den mulighed. Vi vokser jo af de fejl vi begår, de ting vi gør og også de ting vi ikke gør.

Tidsparadokserne er noget af det som man tit kløjs i når man læser tidsrejsebøger, men det synes jeg ikke at forfatteren gør. Det er beskrevet fint og let forståeligt.

Der er godt nok også fart over feltet og man føler en knugende hast for uanset hvor Jackson befinder sig, er man konstant nervøs for at de skal dukke op. For det er jo det de kan. De kan dukke op hvor som helst, og også når som helst. Tiden er ingen hindring for disse mennesker.

Og så er historien om Holly og Jackson jo bare skøn. Hvis jeg skulle finde på noget at udsætte på romanen er det måske at Jackson er lige fantastisk nok. Han gør det rigtige hele tiden og det er der altså ingen mennesker der gør.

Men bortset fra det så var det en virkelig underholdende bog, og jeg skal da også helt klart læse 2'eren, når den engang bliver oversat og smidt på markedet.

Forlag: Tellerup
ISBN: 978-87-588-1080-5
Sider: 452
Medie: Lydbog - 11 timer og 18 minutter. Oplæst af Torben Sekov

Ingen kommentarer:

Send en kommentar