søndag den 3. juli 2016

Armada - Ernest Cline

 It’s just another day of high school for Zack Lightman. He's daydreaming through another boring math class, with just one more month to go until graduation and freedom—if he can make it that long without getting suspended again. 
Then he glances out his classroom window and spots the flying saucer. At first, Zack thinks he’s going crazy. A minute later, he’s sure of it. Because the UFO he’s staring at is straight out of the videogame he plays every night, a hugely popular online flight simulator called Armada— in which gamers just happen to be protecting the earth from alien invaders. 
But what Zack’s seeing is all too real. And his skills—as well as those of millions of gamers across the world—are going to be needed to save the earth from what’s about to befall it. Yet even as he and his new comrades scramble to prepare for the alien onslaught, Zack can’t help thinking of all the science-fiction books, TV shows, and movies he grew up reading and watching, and wonder: Doesn’t something about this scenario seem a little too… familiar? 
Armada is at once a rollicking, surprising thriller, a classic coming of age adventure, and an alien-invasion tale like nothing you’ve ever read before—one whose every page is infused with author Ernest Cline’s trademark pop-culture savvy.


Jeg begynder at tro at Ernest Cline var noget af en gamer-nørd, da han voksede op. Først læste jeg READY PLAYER ONE, som jeg var vildt fascineret af. Det var også en supergod historie, og så falder jeg over denne, og da jeg ser at oplæseren igen er Will Wheaton, så er det jo bare et must-read.

Jeg har sagt det før og gør det gerne igen. De engelske oplæsere er så meget bedre end de danske. Måske fordi det netop ikke er oplæsere, men fordi det nærmest er som de gamle radio-høre spil minus alle lydeffekterne. De gør altså bare noget ud af det. Der hviskes, råbes og betones rigtigt på alle replikkerne, men de bliver også "produceret", så der er formentlig endda en instruktør ind over.
Og det gør det bare vildt godt.

ARMADA er enhver games våde dagdrøm, pardon my language. :-)

Gamernørden Zack har mistet sin far som ganske spæd, så han kan ikke huske ham, men faderen har efterladt en masse dagbøger på loftet, som han ofte gransker. Ikke bare faderens playlister og referencer til halvfjerdser og firser film og videospil, men også hans dagbøger, som er fyldt med notater om en kæmpe konspirationsteori, som hans var var overbevist om at han var en del af.
Zack lever i sin fars fodspor, han synes ikke rigtigt at han duer til andet end at spille videospil, og en skønne dag bliver han samlet op uden for skolen i et rumskib, som han genkender fra et af sine spil.

Det viser sig at hans fars konspirationsteori var rigtig. Hæren har i mange år udgivet simultations-spil, som skal træne verdens befolkening aka gamerne til at bistå dem i den snarlige invasion af en fremmed race fra rummet.

Altså ... jeg må sige at jeg måske synes at historien er smurt lidt for tykt på. Slutningen er direkte til en amerikansk blockbuster-film, og det var lige før jeg hørte den amerikanske nationalsang blive spillet i baggrunden. ;-) Men bortset fra det, var det faktisk en god bog. Den var sjov, spændende og underholdende, og Will Wheatons læsning gjorde den bare så meget mere levende og nærværende.

Forlag: Cornerstone
Sider: 368
Engelsk lydbog: 11 timer og 51 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar