lørdag den 5. december 2015

Læseåret 2015 - Så gik der lige et år til


Så gik der endnu et år. Er det ikke utroligt??

Nåh, jeg er måske for tidligt ude, hvad angår status over årets læste bøger, men det var så lige nu jeg havde lyst til at gøre det. :-)

Året i år bød på noget af en aha-oplevelse. I årevis har jeg ikke lyttet til lydbøger, fordi jeg ikke har særligt langt til arbejde, men pludselig gik det op for mig, at der er masser af muligheder i mit liv for at lytte til bøger. Tøjvask, støvsugning, madlavning etc.
Og det åbnede bare op for en hel ny verden. :-)

Min læsning af trykte bøger består primært af anmelderbøger og derfor er den stigende mængde at bøger, som jeg selv havde lyst til at læse bare blevet større og større, og det kan jeg så pludselig gøre nu.
Jeg er nærmest lykkelig. :-)

Det betyder så også at jeg har fået læst mere end de andre år. Og det kunne være blevet til endnu mere, hvis jeg ikke havde ventet til juni med at finde lydbogsmediet OG at jeg havde været lidt mere læsende her i november.

Så lad os se på lidt statistik. 

I år har jeg læst 66 bøger (mod 54 sidste år).
34 af disse var trykte bøger og 21 af dem var anmelderbøger. 
På et halvt år har jeg lyttet til 31 lydbøger
Men det er så kun blevet til en enkelt e-bog. Det var jo ikke meget. Jeg har åbenbart ikke så meget ventetid i mit liv, at jeg får læst på det medie. :-)

Nåh, det var så statistikken, nu kommer vi til oplevelserne. Sidste år indførte jeg nogle kategorier, så dem tager jeg bare igen. :-)

Under huden:
Det må være Jojo Moyes "Mig før dig". En bog om en lammet mand, der ikke har lyst til at leve længere og en kvinde der forsøger at overbevise ham om at livet stadig er værd at leve. Jeg var vild med den bog, og jeg stortudede (!) kan jeg godt afsløre.

Kedeligste:
Jeg er lidt ked af at skulle give denne pris til en debutant, men jeg bebrejder nu stadig hans forlag. Det drejer sig om "Året rundt" af March Krak-Nielsen. En bog, hvori en mand sidder på en bænk og kommenterer årets begivenheder. Jeg synes stadig at forlaget burde have fortalt forfatteren, at den slags levende årbøger ikke fungerer.

Pudsigste:
Indtil videre er der intet der kan slå min læseoplevelse med Yeti-sex sidste år, som var sidste års vinder, så det var lidt svært at finde noget fra i år.
Men ved nærmere eftertanke må det være "Dage med slave" af Dorrit Willumsen. En 57 årig kvindelig ejendomsmægler, der køber sig en slave til 50 kroner kiloet.
Den var sær, men alligevel fængende på den underlige måde. :-)

Mest overraskende læseoplevelse:
Hmm ... den her er lidt svær. Jeg tror faktisk at det må være "Hunger Games". Jeg havde hørt navnet tusinde gange, men anede egentlig ikke hvad det var for noget. Men da jeg så fik hørt bogen, var jeg totalt grebet. Jeg læste bøgerne, så filmene og var i det hele taget temmelig opslugt.

Mest sympatiske hovedperson:
Åårh, her kan jeg ikke være i tvivl. Det er absolut James Alexander Malcom Fraser eller bare Jamie fra Diana Gabaldons "Outlander"-serie.
*heeeeeenført suk*.
Ham må man bare elske.

Lækreste biperson:
Will Herondale fra "Dødens Instrumenter" af Cassandra Clare. Han er den mest fantastiske antihelt og jeg tjekker jævnligt om 3 del ikke snart bliver indlæst som lydbog. Han er for lækker. :-)

Mest irriterende hovedperson:
Passpartout fra "Jorden rundt på firs dage" af Jules Verne. Jeg ruller stadig med øjnene over ham. :-)

Fedeste/smukkeste bogomslag:
"Wahreils arv" af Kenneth Lund. Jeg modtog deluxe udgaven som anmeldereksemplar og den var VILDT fed med mange gode effekter. Det var virkelig lækkert lavet.

Kedeligste bogomslag:
"Dage med slave" af Dorrit Willumsen. Hvad er der med den tidselblosmt?? Særlig køn er den ikke.

Jeg glæder mig til at se hvad 2016 har at byde på. :-)

2 kommentarer:

 1. Sikke dog en sjov og underholdende måde at gøre læseåret op på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det også morsommere lige at skulle gennemgå alle læsningerne. Ellers har man jo lynhurtigt glemt dem igen. Bør dog tilføje nogle flere kategorier, tror jeg. :-)
   Nåh, det må blive til næste år. :-)

   Slet