lørdag den 26. september 2015

En chance til - Sinead Moriarty

Kate O'Brien er 30 år, single og bor i London. Hun har netop fået det glamourøse job på TV, som hun i otte år har higet efter og sultet sig for at opnå.

I Dublin bor hendes storesøster Fiona med mand, tvillingesønner og hyggelig villa. Men da Fiona bliver alvorligt syg, må Kate meget mod sin vilje træde til og vende tilbage til sin barndomsby.

Her indser hun, at det er sin sag at holde styr på to femårige, en utålelig svoger og resten af sin mildest talt kulørte familie. Oven i købet begynder ekskæresten Sam, som hun troede, hun var kommet over for længst, atter at spøge i kulisserne.

Langsomt finder Kate ud af, at det, hun er flygtet fra, måske skal have en chance til.


Det her er en rigtig "feel-good" roman, som man bare har brug for af og til, så det hele ikke bliver for sort. :-)

Selvfølgelig får hun hun Sam i enden (undskyld spoileren, men det havde alle vel gættet under alle omstændigheder ;-)), og selvfølgelig finder hun ud af at græsset ikke er grønnere på den anden side, men at det at være i nærheden af familien er mere værd end at jagte tomme kalorier i form af en karriere i den engelske TV-verden.

Men der er en underliggende morale, som vi vel alle kan tage med os. Og BØR tage med os, for vi har desværre en tendens til at glemme det i dagligdagen.
At familien ER vigtig. At vi alle kan blive ramt af kræft, og at vi ikke skal tage livet for givet.
At vi altid skal værdsætte hvad vi har, og ikke mindst ... at man skal tage sit liv op til revision i ny og næ og se om man virkelig har det, som man ønsker det.

Bogen er godt skrevet, godt oplæst, men nok også hurtigt glemt igen.

Forlag: Gyldendal
ISBN: 978-87-4130140-2
Sider: 340
Lydbog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar