søndag den 23. oktober 2016

The Vampire Prince - Cirque du Freak - The Saga of Darren Shan #6 - Darren Shan

Her i efterårsferien har jeg haft en masse tid til at lytte lydbøger, mens jeg har fået ordnet en masse huslige ting.

Derfor er jeg også bare strøget igennem Darren Shans saga om "Cirque du Freak" eller rettere hans liv som halvvampyr og assistent til vampyren Hr. Crepsley.

I foregående bog, TRIALS OF DEATH , blev det besluttet at Darren skulle gennemgå de frygtede "Trials of Death". Prøvelser som alle vampyrer (eller næsten) skal gennemgå for at vise deres værd som vampyrer.
Hvis de ikke består, skal de dø.

Så det er grumme ting, der er i vente for vores helt, Darren Shan.

Han når at gennemgå både 1. og 2. prøvelse (jeg har glemt om han skulle gennemgå fem eller syv), men kun lige med det yderste af neglene.
Ved prøvelse nr. 3 sker der nogle ting, der afbryder hans prøvelse. Ting, som ingen kunne have forudset, og derfor er der ingen præcedens som vampyrprinserne kan hælde til.
Men deres love er klare, hvis man ikke gennemfører, skal man dø.

En vampyr, der er blevet Darrens ven under opholdet i Vampire Mountain, overtaler dog Darren til at flygte gennem den lange og ukendte tunneller i bjergets indre. Vampyren Kurda Smahlt's er få uger fra selv at blive udnævnt til vampyrprins og risikerer derfor alt ved at hjælpe Darren på flugt.

Men det viser sig at Kurda ikke har rent mel i posen, og Darren bliver nødt til at flygte gennem en kilde gennem bjerget og ud i en strømmende flod. Næppe levende bliver han reddet og må tage stilling til om han vil vende tilbage til den sikre dødsdom i Vampire Mountain for at fortælle om Kurda Smahlt's forræderi. 

Det her en spændende serie, og jeg er sikker på at børn og unge rundt omkring i verden er vilde med den. Darren er en meget sympatisk hovedperson, som også dummer sig af og til, og derfor gør ham relaterbar.

Igen vil jeg drysse rundhåndede 4 hjerter ud over den, for det er altså top børne/ungdomsunderholdning.

Forlag: Blackstone Audio
192 sider som trykt version
Lyttet til som engelsk lydbog - 4 timer og 33 minutter - Oplæser Ralph Lister

Omtale:
The Vampire Prince is the stunning final book of a grueling, threepart Darren Shan adventure but the Saga of Darren Shan will continue. Branded a traitor, betrayed by a friend, hunted by the vampire clan Darren Shan, the vampire’s assistant, faces certain death. And even if he survives Vampire Mountain, an allout catastrophe is headed his way that threatens the entire vampire clan. Can Darren reverse the odds and outwit a vampire prince? Can he avert the coming calamity? Darren’s initiation on Vampire Mountain draws to a stunning, bloody conclusion in this sixth book of the Cirque du Freak series.

2 kommentarer:

 1. Det lyder da som en serie gode lydbøger jeg hellere lige må tjekke ud. Hvor mange bøger er der i serien?

  SvarSlet
  Svar
  1. De er faktisk okay underholdende. Det er selvfølgelig børne/ungdomslitteratur, så forvent ikke dyb litteratur, men jeg synes de er ret skønne. :-)
   Der er 12 i serien, og de findes om engelske lydbøger på Storytel.

   Slet