onsdag den 19. oktober 2016

Eksperiment Eros - Libe R

Der eksperimenteres med karmabølger i Danmark.

Dette er hovedplottet i bogen EKSPERIMENT EROS, som jeg har fået til anmeldelse, men selv uden karmabølgerne, kunne dette have været en interessant bog.

Læs ikke videre, hvis du vil undgå spoilere.

Bogen handler om tvillingerne Olivia og Frida, sidstnævnte blev bortadopteret efter fødslen, da forældrene ikke kunne overskue tvillinge-arbejdsbyrden.

Det ved Aron ikke, da hans sindssyge besættelse af Olivia begynder. Han forfølger hende og sidder glad og fro uden for den lokale Netto og halvmasturberer mens hans sindsforvirrede hjerne fantaserer om hvad han skal gøre med hende. Hun er hans gudinde og hun skal bære hans barn.
At han er sådan, skyldes selvfølgelig karmabølgerne, der trænger ind i hans hjerne (går jeg ud fra).
Han ender med at bortføre Olivia og holde hende indespærret i et hightech fængsel, som han har fået indrettet i sin kælder. 

Samtidig sidder Frida længere oppe i Jylland og mærker tvillingesøsterens ubehag, smerte og angst, og det driver hende - uden at hun ved hvorfor - mod Rønde, hvor hun møder sine biologiske forældre og også møder Aron, som hun bliver hovedkulds forelsket i.

Ideen er faktisk rigtig god - og den kunne også sagtens fungere uden karmabølger. Tvillinge-telepati er ikke et ukendt fænomen og Arons psykopatiske træk er desværre heller ikke. Den kunne have været meget spændende og nervepirrende, for vil det lykkes Frida at finde sin tvillingesøster, nu hvor hun er bekendt med hendes eksistens og skæbne?

Men ...

Hvor god ideen end er, så halter den desværre noget i sin udførelse.

Jeg ved godt at mindst 3 af personerne er under indflydelse af karmabølger, men selv irrationelle fiktive personer skal opføre sig troværdigt, og det synes jeg ikke de gør.
Heller ikke de "normale" personer i bogen.
Jeg studsede over det flere gange, fx der hvor Frida afslører sin graviditet overfor sine forældre, eller situationen i bilen, hvor Betty først bryder storhulkende sammen og kort efter griner voldsomt. Ja, sommetider kan man grine hysterisk, men nej, det fungerer desværre ikke.

Derudover er der dialogen. Den hænger ikke sammen, og der burde virkelig have været en dygtig redaktør ind over den, for den er utroværdig og usammenhængende.

Jeg ved godt at jeg er virkelig hård her, især når forfatteren ser ud til at være debutant, men det er kærligt ment. Der skal arbejdes meget mere med troværdigheden omkring personerne både i dialog og handling, men ideen er der som sagt intet i vejen med.
Der er sikkert flere gode og originale ideer i forfatteren, men der er plads til forbedring og ting at arbejde med.

Tak til forfatteren for anmeldereksemplar.Forlag: DreamLitt
Sider: 159
Trykt anmeldereksemplar

Bagsidetekst:
Der eksperimenteres med karmabølger i Danmark. Dét har negative og positive bivirkninger.

"Udvidelse af stikprøve 04
Globussen snurrede, indtil omdrejningerne faldt, og da den stod stille, var kun Rønde og Skagen.
Globussen falmede. I stedet poppede tre billeder op.
Individer: 1 mand og 2 kvinder.
Stråling: middel."

Aron er overbevist om, at han skal herske over landet sammen med Olivia Aurora. Han er ikke bare betaget, men besat af hende. Og bortfører hende.
Samtidig bryder Frida Parce op med vante omgivelser og følger et instinkt, som leder hende fra Skagen til Rønde. Uden betgreb om hvad hun er på sporet af ...

EKSPERIMENT EROS er en grum spændingsroman om menneskets lyse og mørke sider - og hvad der sker, når disse mødes.Ingen kommentarer:

Send en kommentar