torsdag den 3. april 2014

I Yetiens Hule - Andrea Bastian

Omtale:
De er på jagt efter Yetien, Himalayas Bigfoot, et mytologisk monster, som ingen troede på. Men yetien eksisterer og er særdeles veludstyret. Følg den unge kvinde, Sofia på sin vej gennem Tibets landsbyer og bjerge i et erotisk eventyr befolket af mystiske mænd, lokkende unge kvinder, buddhistiske, tantradyrkende indfødte samt et overnaturligt bæst, hvis seksuelle lidenskab ingen kan holde nede!

Andrea Bastian har skrevet en føljeton i tre dele i en - for os i Danmark - ny genre, der hedder "Erotiske monsterhistorier".

Da hun skrev til mig og bad mig anmelde føljetonen, var jeg i første omgang ved at sige nej, for hvilke forudsætninger har jeg for at kunne anmelde en historie som denne? Jeg må også tilstå at jeg trak en del på smilebåndet over tanken om monstersex generelt. Altså sex med afskyelige snemænd, havmænd og sumpmonstre.
På den anden side er der måske ikke noget at sige til det. Det må vel være en naturlig afledning efter hele Twilight-æraen, der jo også damper af erotik mellem mennesker og overnaturlige væsner som vampyrer og varulve.

Nu har jeg jo også - i den kommende antologi Drifter - 13 mørke fortællinger fra forlaget Kandor - selv stiftet bekendtskab med genren "darc erotica", så jeg har jo bevæget mig lidt ad den boldgade selv.

Nåh, historien her ...

Selve genren, har jeg lidt svært ved at tage alvorligt, må jeg tilstå. Det er lidt med smil på læben at jeg anmelder første del her, men man skal også kunne læse (og anmelde) værker, der ligger uden for ens "comfortzone". Og alt andet lige skal man have respekt for det værk, man har læst.

Så hvordan oplever jeg så læsningen?

Først og fremmest er der læst godt korrektur på historien. Der er ikke mange stavefejl, som jo ellers  - desværre - godt kan præge selvudgivelser.
Rent skrivemæssigt er der også et fornuftigt flow og variation i udtrykket, selv om der selvfølgelig er passager, der godt kunne have brugt en erfaren redaktør.
Men alt i alt fremstår historien velskrevet og godt funderet.

Historien kommer godt fra start med Sofia i flyet, der møder danske Frank, der er i Tibet på forretningsrejse. Hun og hendes kollega Sarah, der også arbejder frivilligt på børnehjemmet, støder ind i ham igen, og det kommer til en hed trekant i hans lejlighed. Og her fungerer præmissen. Det erotiske er lystent og dampende, præcis som sådan noget skal være.

Efterfølgende går de på jagt efter Yeti'en, og her kommer Frank og de to piger væk fra hinanden, hvorefter Yeti'en bortfører pigerne. Det viser sig at Yeti'er også bliver ensomme, og kan bruge lidt kærlighed. ;-)
Det er så her, at jeg står lidt af, må jeg tilstå. Jo, nogen (mange?) tænder på "mørk erotik", men jeg synes slippet mellem brutalitet og lyst er for kort. Det er trods alt en uvant situation for Sofia, og jeg synes måske ikke lysten retfærdiggøres eller gøres rigtig virkelig for mig.

Måske er jeg også uretfærdig, for lige så vel som der i pornofilm kun ligger en ganske tynd og plotmæssigt udfordret historie forud for dampen, så behøver der måske i genren monstersex, heller ikke være den psykologiske indsigt mellem lyst og brutalitet med et behåret væsen.

Så for folk, der vil rystes ud af deres læsemæssige comfortzone, så er dette måske det helt rigtige. :-)
Det er i hvert fald både anderledes og nyskabende.Ingen kommentarer:

Send en kommentar