tirsdag den 14. juni 2016

Wonder - R J Palacio

WONDER is the funny, sweet and incredibly moving story of Auggie Pullman. 
Born with a terrible facial abnormality, this shy, bright ten-year-old has been home-schooled by his parents for his whole life, in an attempt to protect him from the stares and cruelty of the outside world. 
Now, for the first time, Auggie is being sent to a real school - and he's dreading it. The thing is, Auggie's just an ordinary kid, with an extraordinary face. But can he convince his new classmates that he's just like them, underneath it all? 
Through the voices of Auggie, his big sister Via, and his new friends Jack and Summer, WONDER follows Auggie's journey through his first year at Beecher Prep. Frank, powerful, warm and often heart-breaking, 
WONDER is a book you'll read in one sitting, pass on to others, and remember long after the final page.


Jeg er vild med denne bog. Den er så smuk, så hjerteskærende og så barsk at jeg sad med tårer i øjnene flere gange. Der var vist endda et par gange hvor tårer strømmede ned ad mine kinder.
Igen ... ikke skide smart når man lytter til lydbogen mens man handler eller kører på arbejde. ;-)

Lille August Pullmann er født med ikke bare én men to abnormaliteter i hovedet. Hans tilfælde er så sjældent at det end ikke engang har et navn og kun forekommer en gang for hver 4 millioner børn.

Hans øjne hænger, hans ører er nærmest ikke eksisterende og han har først senere fået indopereret et kæbeben.
De første år af hans liv er gået med at blive opereret, så derfor har han fået hjemmeundervisning, men da han skal til at begynde i 5. klasse, beslutter forældrene at det måske er på tide at han starter i en almindelig skole.
Det bliver en kæmpe omvæltning for August - eller Augie som han også kaldes - for folk har i den grad svært ved at vænne sig til hans udseende. Han får dog et par enkelte venner der gør drillerierne til at bære.

WONDER er en roman om en lille drengs fantastiske mod til at bære de byrder som han har fået pålagt, og vi kunne alle sammen lære noget af den lille dreng. Fiktiv eller ej.


Faktisk tror jeg så egentlig at WONDER er en børnebog, det syntes jeg at have set nogen sagde, men både voksne og børn kan læse denne og lære en masse.


Helt klart en anbefaling herfra.


Forlag: Random House

Sider: 359
Engelsk lydbog - 8 timer og 5 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar