lørdag den 25. juni 2016

House of ivory and sorrow - Natalie Whipple

They say a witch lives in the old house under the bridge.

What the residents of Willow's End don't know is that there are two witches living in the crumbling old house draped in ivy. 

Ancient, toothless Dorothea Hemlock . . . and her seventeen-year-old granddaughter, Josephine. 

Jo has always managed to keep her magical life separate from her normal one. 

But now the mysterious Curse that killed her mother—and so many Hemlock witches before her—has returned. 

Soon Jo realizes that the life she's fought to keep hidden could destroy the one she's worked so hard to protect.


Ud over at jeg skulle fortsætte farvelæsetemaet i juni, så faldt jeg også pladask for den her forside. Den er så smuk og enkel, at man bare må holde af den.
Indholdet kunne dog have været bedre.

I den lille by Willow's End, bor Josephine sammen med sin gamle mormor og de er begge hekse. Hendes mor døde for flere år siden af en mystisk forbandelse, og ingen af dem ved, hvem der stod bag.
I denne heksebog er det kutyme at en heks finder sig en mand, bliver gravid, for så at forlade manden og føde sin datter uden hans indblanding, for det er kun kvinder, der kan blive hekse.
Men så sker der noget mærkeligt i Willows End. Det første er at hendes far dukker op og leder efter Josephines mor, og det andet er Levi, som er en dreng med magiske kræfter. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre.

Midt i denne misere er det også lykkes Josephine at få en kæreste, den meget eftertragtede Vin, som beundrer hende næsegrus. Næsten til det ulidelige.

Der var flere ting der irriterede mig ved denne bog, for det første at ALLE personer i den - stort set uden undtagelse - er smukke. Ikke bare smukke, men bjergtagende smukke. Og selvfølgelig er Josephine og Vin de allersmukkeste. Mindre kunne ikke gøre det.
For det andet så er hovedpersonen ganske enkelt uudholdelig. Hun står med forbandelser og fædre og hævnrelaterede forbrydelser i hænderne og alligevel tænker hun allermest på Vin, som på et tidspunkt får nok af at blive brændt af efter oceaner af tjenester og scener med hundehvalpsagtige tilbedning.

Plottet hænger kun nogenlunde sammen, synes jeg. Levis motiver er en anelse vage, hans bevæggrund er egentlig okay, men timingen af dem hænger overhovedet ikke sammen med de aktuelle begivenheder, hvilket gør det til noget af et plothul.

Nåh, men i det mindste var den blå/turkis ... jeg er IKKE sikker på at jeg gør det her en anden gang, for de første 2 bøger i rækken her var ikke synderligt imponerende.

Forlag: Harper Collins
Sider: 368
Engelsk lydbog - 8 timer og 44 minutter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar