lørdag den 25. juni 2016

Gravediggers - Mountain of bones - Christopher Krovatin

Ian was the one who chased the majestic buck into the forest. (His motto: Act first, think later.) 
Kendra didn't want to become separated from the other sixth graders, but she followed Ian anyway, despite what her analytical mind told her. 
PJ followed him too. Even though he was scared, he figured he might catch some amazing footage with his video camera. 
They all hoped to return to the hiking trail before anyone noticed they were gone. 

However, the mountain had other plans for them: dark, sinister plans that only nightmares are made of. Now they don't know where they are. They don't know how to get home. 
They don't know what gruesome creatures lurk in the shadows—but when they find out these grisly ghouls are actually ravenous zombies, will they be able to escape the mountain with their lives? 


For at fortsætte læsetemaet for juni (læs forsider der matcher) fandt jeg denne, som passede helt godt med de blå og turkise farver, der også var på Mestertyven Vips.

Den handler om en skoleklasse der skal på lejrskole i et naturreservat. Skoleklassen skulle være enten 5th eller 6th grade, hvilket skulle svare til 10-11 år, noget som jeg slet ikke kunne forholde mig til. Jeg ville have skudt personerne til mindst 14-15 år, men den totale mangel på pige/drenge fnidder gør at jeg tænker at det ER meningen at de skal være så unge, men så fungerer det ikke.

De tre børn der farer vild i skoven er et ulige match. Der er den populære Ian, som er på skolens basketball-team og temmelig flov over at kende PJ, som hans forældre tvinger ham til at være sammen med fordi de er venner med dennes forældre. Og så er der Kendra, en bogorm, som skal være en efterligning af Hermione Granger, men som virker noget afbleget i forhold til.

Men Ian ser en kronhjort og stæser af sted efter den med PJ og Kendra lige i hælene. Inden længe er de gået vild og når til en mystisk mur, som de - af temmelig uklare grunde - vælger at krydse (Jeg mener ... hvis de ikke er sprunget over den før, så er vejen tilbage nok ikke over den, vel?).
Og her begynder de mystiske ting så at ske. De føler sig overvåget og da de finder en hytte (med indlagt elektricitet ??) vælger de at overnatte der. De finder en mystisk dagbog og giver sig til at læse den, og når heldigvis at læse så meget (fin timing) at de ved bare en lille smule om de zombier der pludselig dukker op.

Herefter begynder så selvfølgelig en hæsblæsende jagt, hvor børnene forsøger at overleve zombieangrebet.

Nu lyder jeg nok en aaaanelse nedladende og negativ, men jeg kunne faktisk stadig godt lide bogen. HVIS jeg bare lod som om personerne var 14-15-16 år, så fungerede det okay, og så var det faktisk nogle gode skildringer af 3 meget ulige børn, der begynder at se kvaliteter i hinanden, som de ikke kunne få øje på i deres daglige rammer. De tør op overfor hinanden og bliver hinandens bedste venner - især deres stressede situation taget i betragtning.

Det var en hyggelig og let læst (lyttet) bog, men bestemt ikke én der bliver i bevidstheden længe. Yngre læsere vil måske være mindre kritiske hvad det angår.

Forlag: Harper Collins
Sider: 323
Engelsk lydbog 7 timer + 52 minutter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar