Joyland er klassisk King. Der er gys og spænding, og samtidig er det en vidunderlig velfortalt roman om at blive voksen.
Devin Jones ser tilbage på den periode, hvor han som 21-årig arbejdede i forlystelsesparken Joyland.
Han havde været en usikker og ensom ung mand med et knust hjerte, som havde fået job i et middelmådigt tivoli med en hjemsøgt forlystelse. Et uopklaret mord var nemlig engang blevet begået i selvsamme tivoli.
I Kings hånd er det en nervepirrende cocktail.
Ordene på facaden af Spøgelsesuset i Joyland kunne også stå på forsiden af denne bog: "Kom indenfor hvis du tør."
Man træder indenfor med bævende knæ, og man træder ud med nedbidte negle. Men også varm om hjertet og rørt. Kings univers er på én gang uforudsigeligt og genkendeligt - og gennemsyret af spænding.
Åh, jeg bliver så træt når jeg lige læser bagsideteksten af bogen. Hvorfor er det så vigtigt for salgsfolk at sælge King på gys/horror, når det her slet ikke er en sådan en bog. Hvorfor er det så vigtigt at fastlåse ham i den kasse, når der er så mange læsere, der går glip af hans bøger, fordi de vil undgå horroren?
Ja, der er et mord i den her, og ja, der er et spøgelse og en synsk dreng. Det er det, der er Kingsk. Fordi han ikke lader sig begrænse af realistiske rammer, men ofte har paralleluniverser (såsom ånder og spøgelser) med i sine bøger.
Men det her er IKKE en gyser, dårligt nok en thriller. Hvis det er noget, så er det vel nærmest en krimi. Og det er det faktisk ikke engang, for det er ikke det, der det vigtige i denne roman.
Det her er en "coming-off-age-roman". En bog om en ældre mand, der fortæller om sin sommer dengang han var 21 og hvor han blev virkelig voksen. Hvor han overlevede sit første virkelig knuste hjerte, og hvor han mødte en synsk dreng, der skulle komme til at betyde så meget for ham.
Den er måske lidt langtrukken på sine steder, eller også skyldes det oplæseren, der havde det med at lave lidt rigeligt lange kunstpauser. Men det gjorde ikke noget. Jeg elsker at være i Kings universer, for selv dagligdags ting er så godt beskrevet at det føles "fyldigt".
Lad være med at læse den hvis du forventer King-gys, men læs den vil du vil betages af nye venskaber, mordgåder og det at blive voksen.
Forlag: Hr. Ferdinand
Sider: 301
Dansk lydbog - 9 timer og 28 minutter
søndag den 28. februar 2016
onsdag den 24. februar 2016
Hollow City - Mrs. Peregrines home for peculiar children #2 - Ransom Riggs
September 3, 1940.
Ten peculiar children flee an army of deadly monsters. And only one person can help them - but she's trapped in the body of a bird.
The extraordinary journey that began in Miss Peregrine's Home for Peculiar Children continues as Jacob Portman and his newfound friends journey to London, the peculiar capital of the world.
There they hope to find a cure for their beloved headmistress, Miss Peregrine.
But in this war-torn city, hideous surprises lurk around every corner. And before Jacob can deliver the peculiar children to safety, he must make an important decision about his love for Emma Bloom.
Like its predecessor, this second novel in the Peculiar Children series blends thrilling fantasy with vintage photography to create a one-of-a-kind reading experience.
Wow ... efter at have lyttet til de sidste minutter af fortsættelsen til Miss Peregrine's Home for Peculiar Children er jeg helt overvældet. Den er så rig på detaljer, så fyldig, så spændende og skøn, at jeg er helt "flabbergasted" (mit yndlingsord på engelsk :-)).
Som jeg skrev i indlægget om den første bog, havde jeg længe cirklet lidt omkring disse bøger. Jeg havde set dem nævnt, og de blev ved med at gøre sig bemærkede. Da det så var en del af #flyvehjoernets læseudfordring, der bestod i at læse en bog, der kom som film senere i 2016, kunne jeg så lige så godt kaste mig over denne.
Og hold da op, hvor er jeg glad for at jeg gjorde det.
Ransom Riggs er en fantastisk forfatter og har skabt en vidunderlig og spændende historie.
Den kun 16 årige Jacob Portman ser i bog nr. 1 sin bedstefar dø og da han ved åstedet - som den eneste - ser et mystisk væsen, tror han længe at han er ved at blive sindssyg. Hans psykolog sender ham til Wales, en lille ø, hvor Jacobs bedstefar levede som ung, og som var rammen om mange fantastiske fortællinger, i håb om at Jacob kan komme psykoserne til livs.
Men på den lille ø ved Wales kyster, bliver Jacobs liv totalt forandret. Han møder de "peculiar = ejendommelige" børn og bliver kastet ind i en verden, som han aldrig havde troet eksisterede.
Men det er ikke en ufarlig verden og gennem hele bog to oplever vi en hæsblæsende jagt, hvor de ejendommelige børn må flygte for deres liv og deres eneste håb er at deres forstanderinde Miss Peregrine kan blive reddet.
Bog nr. 3 er først sat til at udkomme på engelsk til september, så der er læææænge til, men til den tid, skal jeg helt sikkert læse den.
Filmen over bog nr. 1 er sat til at komme i december 2016, og den fantastiske historie samtidig med at det er en Tim Burton film, skal nok gøre det til en vidunderlig film. Det er lige hans stil.
Også bog 2 er efter sigende fyldt med fotografier (jeg kan se på forfatterens hjemmeside at han også er ivrig fotograf, så det giver vel ret godt mening), og dem er jeg så gået glip af, fordi jeg har hørt begge bøger som engelske lydbøger på ereolen.global.
Jeg kan dog kun anbefale folk at gøre det samme, for de engelske oplæsere er altså bare en tand bedre end de danske. De taler med accent, laver lydeffekter, råber, hvisker, gurgler og hvæser. Alt efter hvad der er nødvendigt, og det giver altså en temmelig god oplevelse.
Jeg har sagt det før, men det danske lydbogsmarked kunne helt klart lære noget her.
De bøger kan helt klart anbefales.
Forlag: Quirk Books
Sider 416
Engelsk lydbog 11 timer og 39 minutter
lørdag den 13. februar 2016
Miss Peregrine's home for peculiar children - Ransom Riggs
A mysterious island?
An abandoned orphanage?
A strange collection of very curious photographs?
It all waits to be discovered in Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, an unforgettale novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience.
As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discoveres the crumbling ruins of Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.
As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children were more than just peculiar. They may have been dangerous.
They may have been quarantined on a deserted island for a good reason.
And somehow - impossible though it seems - they may still be alive.
Denne bog har længe flakket rundt i periferien af min læseliste. Jeg har hørt gode ting om den, men havde egentlig ikke rigtig nogen forventninger til den, andet end at det måske nok bare var endnu en (god) YA-historie.
På min læseudfordring for 2016 er et punkt der hedder at læse en bog, der bliver releaset som film i løbet af året, og da jeg så denne på listen, tænkte jeg at NU måtte jeg så få den læst.
Endnu et skub var så faktisk at bogbloggerne flyvmedmig og boghjørnet har gang i en læseudfordring ved navn #flyvehjoernet og nr. 5 for februar var netop samme emne: Læs en bog, der bliver filmatiseret og frigivet i 2016.
Så hey, to fluer med et smæk. :-)
Og hold da op. Jeg er glad for at jeg gjorde det. Miss Peregrine's home for peculiar children er en af de bedste bøger jeg har læst inden for YA-genren.
Nu hørte jeg den som engelsk lydbog, og jeg kan forstå at de trykte udgivelser er fyldt med billeder som giver bogen endnu mere sjæl og dybde, så det gik jeg glip af.
Omvendt så var det en virkelig god oplæsning, hvor der blev råbt og hvisket og accenter blev ændret alt efter om det var amerikanere eller walisere der talte. Det var virkelig fedt.
Jeg har selvfølgelig fluks kastet mig over toeren, der dog desværre har skiftet oplæser, og han er ikke nær så god som den første, men stadig ret okay.
Nåh, tilbage til bogen.
Jacob Portman har gennem hele sin barndom fået fortalt fantastiske historier af sin bedstefar. Historier om børn, der var anderledes og kunne alskens mærkelige og utrolige ting.
Da Jacob er 16 år, dør hans bedstefar under mystiske omstændigheder. Jacob er der, men ser noget, som ikke giver mening og bliver dybt traumatiseret. Så traumatiseret at han må gå til psykolog, der til sidst råder ham til at drage hen til den ø, hvor bedstefar Portman tilbragte sin barndom, så Jacob en gang for alle kan få bugt med sine dæmoner.
Men da han og hans far når frem, er der dog ingen der kender noget til det børnehjem, hvor bedstefar Portman boede under 2. verdenskrig. Det eneste der er, er en udbrændt ruin, der blev bombet i 1940.
Men hvordan kunne hans bedstefar så modtaget et brev derfra? Et brev, der var dateret flere år efter?
Nu vil jeg ikke afsløre mere, men bare sige at den her historie forbavsede mig meget, og den trak mig ind til sig uden at ville give slip igen.
Jeg er vild med den!
Nu kan jeg så bare vente på filmen, som kommer til december 2016 (!!!) og så er det endda en Tim Burton-produktion, så den bliver med garanti fantastisk!
Forlag: Quirk Books
Sider: 382
Engelsk lydbog: 9 timer og 41 minutter
An abandoned orphanage?
A strange collection of very curious photographs?
It all waits to be discovered in Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, an unforgettale novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience.
As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discoveres the crumbling ruins of Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.
As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children were more than just peculiar. They may have been dangerous.
They may have been quarantined on a deserted island for a good reason.
And somehow - impossible though it seems - they may still be alive.
Denne bog har længe flakket rundt i periferien af min læseliste. Jeg har hørt gode ting om den, men havde egentlig ikke rigtig nogen forventninger til den, andet end at det måske nok bare var endnu en (god) YA-historie.
På min læseudfordring for 2016 er et punkt der hedder at læse en bog, der bliver releaset som film i løbet af året, og da jeg så denne på listen, tænkte jeg at NU måtte jeg så få den læst.
Endnu et skub var så faktisk at bogbloggerne flyvmedmig og boghjørnet har gang i en læseudfordring ved navn #flyvehjoernet og nr. 5 for februar var netop samme emne: Læs en bog, der bliver filmatiseret og frigivet i 2016.
Så hey, to fluer med et smæk. :-)
Og hold da op. Jeg er glad for at jeg gjorde det. Miss Peregrine's home for peculiar children er en af de bedste bøger jeg har læst inden for YA-genren.
Nu hørte jeg den som engelsk lydbog, og jeg kan forstå at de trykte udgivelser er fyldt med billeder som giver bogen endnu mere sjæl og dybde, så det gik jeg glip af.
Omvendt så var det en virkelig god oplæsning, hvor der blev råbt og hvisket og accenter blev ændret alt efter om det var amerikanere eller walisere der talte. Det var virkelig fedt.
Jeg har selvfølgelig fluks kastet mig over toeren, der dog desværre har skiftet oplæser, og han er ikke nær så god som den første, men stadig ret okay.
Nåh, tilbage til bogen.
Jacob Portman har gennem hele sin barndom fået fortalt fantastiske historier af sin bedstefar. Historier om børn, der var anderledes og kunne alskens mærkelige og utrolige ting.
Da Jacob er 16 år, dør hans bedstefar under mystiske omstændigheder. Jacob er der, men ser noget, som ikke giver mening og bliver dybt traumatiseret. Så traumatiseret at han må gå til psykolog, der til sidst råder ham til at drage hen til den ø, hvor bedstefar Portman tilbragte sin barndom, så Jacob en gang for alle kan få bugt med sine dæmoner.
Men da han og hans far når frem, er der dog ingen der kender noget til det børnehjem, hvor bedstefar Portman boede under 2. verdenskrig. Det eneste der er, er en udbrændt ruin, der blev bombet i 1940.
Men hvordan kunne hans bedstefar så modtaget et brev derfra? Et brev, der var dateret flere år efter?
Nu vil jeg ikke afsløre mere, men bare sige at den her historie forbavsede mig meget, og den trak mig ind til sig uden at ville give slip igen.
Jeg er vild med den!
Nu kan jeg så bare vente på filmen, som kommer til december 2016 (!!!) og så er det endda en Tim Burton-produktion, så den bliver med garanti fantastisk!
Forlag: Quirk Books
Sider: 382
Engelsk lydbog: 9 timer og 41 minutter
Datingroulette - Irse Kræmer
Tre mennesker der fulgte kærligheden.
De havde alle mistet og følt sorgen. Hvad bringer fremtiden?
Dating, passionen, nysgerrighed og evnen til at elske på ny. Eller byder den på skuffelser, tab og farer?
"Han sad og kikkede på de forskellige profiler. Selve det at finde de udvalgte tog enorm lang tid. Om det var de almindelige datingsider, eller på dem der handlede om ren sex, var det vigtigt ikke at vælge forkert.
Tænk hvis han kom til at kontakte en alt for stærk og selvsikker kvinde! Han havde en gang dummet sig og var gået med én hjem, som havde gennemskuet ham og med få ord gjort ham usikker.
Det havde været aldeles rædselsfuldt, og han følte sig som en lille dreng tilbage i moderens vold."
Åh, du godeste! Hvor har mit læsegen dog været henne? Jeg skulle lige genlæse den mail, hvor jeg blev tilbudt denne til anmeldelse og det var i oktober??!?
Hvornår helv*** er jeg blevet så langsom til at læse fysiske bøger?
Jeg får jo kværnet en hulens masse lydbøger, men det er jo på tidspunkter, hvor jeg ikke kan læse fysiske bøger alligevel, så det kan ikke være derfor. Men argh! Min dybfølte undskyldning til forfatteren, som har ventet så længe.
Bogen handler om Lotte, der har brændt nallerne gevaldigt på tidligere forhold og nu er engageret i kurser om onlinedating, om Johan, der har mistet sin kone og indleder et forhold til en ret ustabil kvinde, og om Karina, som efter sin mands død har følt sig tom og tør, og pludselig får fejet benene væk under sig på arbejdspladsen.
Men der er også den urovækkende mandlige synsvinkel, som virkelig creeper en out (den gode danske formulering). Han lurer på profilerne, tager kontakt med kvinder samtidig med at hans tanker er virkelig skræmmende. Her er en mand, der vil gøre kvinder ondt.
I starten var jeg lidt irriteret på personerne. De virkede for desperate og jeg havde hele tiden lyst til at råbe af dem at de skulle prøve at nyde deres eget selskab i stedet for at jagte farlige mænd på nettet.
Men omvendt forstår man dem jo godt. Tosomhed er vigtig for os mennesker og de fleste kan ikke leve uden en livsledsager. Og nu var jo nok også en smule foruindtaget fordi jeg havde læst passagerne med Mr. Creepy, som jeg håbede aldrig ville få en date!
Men efterhånden som jeg kom længere ind i bogen, begyndte jeg at føle empati med personerne og kunne bedre forstå deres handlinger. Måske skyldes det at der var mange at holde styr på i starten, eller at forfatteren havde skrevet sig varm, men pludselig blev jeg opslugt af bogen og fik læst det sidste meget, meget hurtigt.
De tre ovennævntes livshistorier bliver viklet ind i hinanden på uventede måder, hvilket gav bogen mere substans og fylde end jeg egentlig havde tiltroet den i starten.
I det hele taget var det her en positiv oplevelse, for jeg vil gerne læse mere af forfatteren og bagerst i bogen kan jeg se at hun har skrevet flere romaner. Fælles for dem - ser det ud til - er det at det er dagligdagshistorier med spændende og uventede tvists.
Lidt brok skal der selvfølgelig også være plads til. Sættenissen har været på spil flere steder i bogen og der er nogle bindestreger, som skulle have været fjernet i korrekturlæsningen. Ingen bøger uden fejl, det ved jeg alt om, men her var der en 5-10 stykker, så de skal nok lige tjekkes inden eventuelle genoptryk.
For det andet så er jeg bestemt ikke tosset med calibri som font i trykte romaner. Det passer sig til mine mails ude på arbejdet, men ikke til en roman. Det er selvfølgelig en smagssag, men det får desværre bogen til at se meget "selvudgiver"-agtig ud, og det synes jeg er synd, for her har vi netop en af perlerne i "selvudgiver-moradset".
Tak til forfatter Irse Kræmmer og Xenter Brand & Vision for anmeldereksemplar.
Forlag: Selvudgivelse
Sider: 261
Anmeldereksemplar
De havde alle mistet og følt sorgen. Hvad bringer fremtiden?
Dating, passionen, nysgerrighed og evnen til at elske på ny. Eller byder den på skuffelser, tab og farer?
"Han sad og kikkede på de forskellige profiler. Selve det at finde de udvalgte tog enorm lang tid. Om det var de almindelige datingsider, eller på dem der handlede om ren sex, var det vigtigt ikke at vælge forkert.
Tænk hvis han kom til at kontakte en alt for stærk og selvsikker kvinde! Han havde en gang dummet sig og var gået med én hjem, som havde gennemskuet ham og med få ord gjort ham usikker.
Det havde været aldeles rædselsfuldt, og han følte sig som en lille dreng tilbage i moderens vold."
Åh, du godeste! Hvor har mit læsegen dog været henne? Jeg skulle lige genlæse den mail, hvor jeg blev tilbudt denne til anmeldelse og det var i oktober??!?
Hvornår helv*** er jeg blevet så langsom til at læse fysiske bøger?
Jeg får jo kværnet en hulens masse lydbøger, men det er jo på tidspunkter, hvor jeg ikke kan læse fysiske bøger alligevel, så det kan ikke være derfor. Men argh! Min dybfølte undskyldning til forfatteren, som har ventet så længe.
Bogen handler om Lotte, der har brændt nallerne gevaldigt på tidligere forhold og nu er engageret i kurser om onlinedating, om Johan, der har mistet sin kone og indleder et forhold til en ret ustabil kvinde, og om Karina, som efter sin mands død har følt sig tom og tør, og pludselig får fejet benene væk under sig på arbejdspladsen.
Men der er også den urovækkende mandlige synsvinkel, som virkelig creeper en out (den gode danske formulering). Han lurer på profilerne, tager kontakt med kvinder samtidig med at hans tanker er virkelig skræmmende. Her er en mand, der vil gøre kvinder ondt.
I starten var jeg lidt irriteret på personerne. De virkede for desperate og jeg havde hele tiden lyst til at råbe af dem at de skulle prøve at nyde deres eget selskab i stedet for at jagte farlige mænd på nettet.
Men omvendt forstår man dem jo godt. Tosomhed er vigtig for os mennesker og de fleste kan ikke leve uden en livsledsager. Og nu var jo nok også en smule foruindtaget fordi jeg havde læst passagerne med Mr. Creepy, som jeg håbede aldrig ville få en date!
Men efterhånden som jeg kom længere ind i bogen, begyndte jeg at føle empati med personerne og kunne bedre forstå deres handlinger. Måske skyldes det at der var mange at holde styr på i starten, eller at forfatteren havde skrevet sig varm, men pludselig blev jeg opslugt af bogen og fik læst det sidste meget, meget hurtigt.
De tre ovennævntes livshistorier bliver viklet ind i hinanden på uventede måder, hvilket gav bogen mere substans og fylde end jeg egentlig havde tiltroet den i starten.
I det hele taget var det her en positiv oplevelse, for jeg vil gerne læse mere af forfatteren og bagerst i bogen kan jeg se at hun har skrevet flere romaner. Fælles for dem - ser det ud til - er det at det er dagligdagshistorier med spændende og uventede tvists.
Lidt brok skal der selvfølgelig også være plads til. Sættenissen har været på spil flere steder i bogen og der er nogle bindestreger, som skulle have været fjernet i korrekturlæsningen. Ingen bøger uden fejl, det ved jeg alt om, men her var der en 5-10 stykker, så de skal nok lige tjekkes inden eventuelle genoptryk.
For det andet så er jeg bestemt ikke tosset med calibri som font i trykte romaner. Det passer sig til mine mails ude på arbejdet, men ikke til en roman. Det er selvfølgelig en smagssag, men det får desværre bogen til at se meget "selvudgiver"-agtig ud, og det synes jeg er synd, for her har vi netop en af perlerne i "selvudgiver-moradset".
Tak til forfatter Irse Kræmmer og Xenter Brand & Vision for anmeldereksemplar.
Forlag: Selvudgivelse
Sider: 261
Anmeldereksemplar
torsdag den 4. februar 2016
Dæmonens hævn - Hex Hall #1 - Rachel Hawkins
Sophia Mercer er 16 år gammel og heks, men da en af hendes trylleformularer slår fejl, bliver hun sendt på prodigium-kostskole for hekse, alfer og shapeshifters.
Alt er imidlertid ikke som det ser ud til på kostskolen.
Pludselig dør den ene heks efter den anden på mystisk vis, og alles mistanke retter sig mod Sophies værelseskammerat og nye bedsteveninde, Jenna, skolens eneste vampyrelev ...
Jeg har længe villet læse denne her. Faktisk lige siden jeg læste Haidi Wigger Klaris' "Dæmonherskerens arving". Ikke at de som sådan har noget med hinanden at gøre ud over at de begge foregår i et kostskolemiljø, men af en eller anden årsag er jeg først nået til den nu.
Og nu føler jeg mig så lidt snydt, for den er jo god! Jeg var godt underholdt fra start til slut, og jeg er ret vild med Sophies temmelig selvironiske og humoristiske tilgang til verden. Hun har altid følt sig som noget af en outsider og en udstødt, og det bliver da ikke bedre her på Hexhall. Og selvfølgelig bliver hun forelsket i skolens lækreste fyr. Det er da klart, det kan da ikke være anderledes. :-)
Efterhånden som bogen skrider frem, er der flere og flere ting der afsløres for Sophie (og læseren), og man aner at den magiske verden gemmer på langt flere hemmeligheder, end man først lige antog.
Jeg glæder mig allerede til den næste bog i serien, men nu har jeg lige fået en bog som jeg havde reserveret på ereolen.global, så den må jeg hellere få lyttet til først. :-)
Forlag: Tellerup
Sider: 281
Dansk lydbog - 7 timer og 16 minutter
Alt er imidlertid ikke som det ser ud til på kostskolen.
Pludselig dør den ene heks efter den anden på mystisk vis, og alles mistanke retter sig mod Sophies værelseskammerat og nye bedsteveninde, Jenna, skolens eneste vampyrelev ...
Jeg har længe villet læse denne her. Faktisk lige siden jeg læste Haidi Wigger Klaris' "Dæmonherskerens arving". Ikke at de som sådan har noget med hinanden at gøre ud over at de begge foregår i et kostskolemiljø, men af en eller anden årsag er jeg først nået til den nu.
Og nu føler jeg mig så lidt snydt, for den er jo god! Jeg var godt underholdt fra start til slut, og jeg er ret vild med Sophies temmelig selvironiske og humoristiske tilgang til verden. Hun har altid følt sig som noget af en outsider og en udstødt, og det bliver da ikke bedre her på Hexhall. Og selvfølgelig bliver hun forelsket i skolens lækreste fyr. Det er da klart, det kan da ikke være anderledes. :-)
Efterhånden som bogen skrider frem, er der flere og flere ting der afsløres for Sophie (og læseren), og man aner at den magiske verden gemmer på langt flere hemmeligheder, end man først lige antog.
Jeg glæder mig allerede til den næste bog i serien, men nu har jeg lige fået en bog som jeg havde reserveret på ereolen.global, så den må jeg hellere få lyttet til først. :-)
Forlag: Tellerup
Sider: 281
Dansk lydbog - 7 timer og 16 minutter
Ormeføde - Den 7. bog om Satan - Irene Rasmussen
En lille pige dør efter flere års vanrøgt og indgår i en nedslående statistik over børn ladt i stikken af både forældre og det system, der skulle tage over.
Journalisten, Regitze, der skal skrive om sagen, får rippet op i smertefulde minder fra sin egen opvækst - og en gammel plageånd dybt inde i hende vågner af sin dvale.
Hun forsøger at rette op på fortiden ved at stille de ansvarlige for pigens død til regnskab.
Men er resultatet, eller er det intentionen bag, der afgør, om en handling er ond?
Historien er indspireret af virkelige hændelser.
Så er jeg nået til 7. og næstsidste bog i Forlaget Kandors serie af kortromaner om Satan, eller nærmere ... danske forfatteres bud på deres egne Satanfigurer.
Og Irene Rasmussen leverer faktisk et ret spændende bud, som man kan tænke virkelig længe over.
Nu vil jeg selvfølgelig ikke afsløre for meget, men som der står på bagsiden: Er det resultatet, eller intentionen bag, der afgør om en handling er ond?
Det er jo temmelig interessant og en diskussion værd. Fx dødsstraf. Er det okay at dømme folk til døden, hvis de har begået utilgivelige forbrydelser? Er man så ikke lige så ond? Eller er retsfølelsen og hævntørsten mere tilgivelig end det end morder retfærdiggør sine mord med?
Jeg har været længe om at læse denne bog, men det skyldes emnet. Børn der bliver mishandlet ... årh, jeg kan slet, slet ikke tage det. Også selv om Irene Rasmussen ikke svælger i det, er det nok til at mit meget ømtålelige moderhjerte går amok.
Jeg synes at Kandors serie virkelig har udmærket sig med gode og læseværdige bidrag, og de kunne med fordel bruges i skoler mv. til gode etiske diskussioner.
Jeg er stolt af at være en del af dette her!
Ormeføde er Irene Rasmussens debut og hende skal vi helt sikkert også høre mere til i fremtiden. Hun har et godt sprog og et godt øje for de mange facetter som alle mennesker har. Intet er sort og hvidt, og intet er godt og ondt.
Hov, og så klarede jeg forresten lige et punkt mere på min læseudfordring for 2016. En bog under 150 sider. :-)
Forlag: Kandor
Sider: 70
Trykt eksemplar
Journalisten, Regitze, der skal skrive om sagen, får rippet op i smertefulde minder fra sin egen opvækst - og en gammel plageånd dybt inde i hende vågner af sin dvale.
Hun forsøger at rette op på fortiden ved at stille de ansvarlige for pigens død til regnskab.
Men er resultatet, eller er det intentionen bag, der afgør, om en handling er ond?
Historien er indspireret af virkelige hændelser.
Så er jeg nået til 7. og næstsidste bog i Forlaget Kandors serie af kortromaner om Satan, eller nærmere ... danske forfatteres bud på deres egne Satanfigurer.
Og Irene Rasmussen leverer faktisk et ret spændende bud, som man kan tænke virkelig længe over.
Nu vil jeg selvfølgelig ikke afsløre for meget, men som der står på bagsiden: Er det resultatet, eller intentionen bag, der afgør om en handling er ond?
Det er jo temmelig interessant og en diskussion værd. Fx dødsstraf. Er det okay at dømme folk til døden, hvis de har begået utilgivelige forbrydelser? Er man så ikke lige så ond? Eller er retsfølelsen og hævntørsten mere tilgivelig end det end morder retfærdiggør sine mord med?
Jeg har været længe om at læse denne bog, men det skyldes emnet. Børn der bliver mishandlet ... årh, jeg kan slet, slet ikke tage det. Også selv om Irene Rasmussen ikke svælger i det, er det nok til at mit meget ømtålelige moderhjerte går amok.
Jeg synes at Kandors serie virkelig har udmærket sig med gode og læseværdige bidrag, og de kunne med fordel bruges i skoler mv. til gode etiske diskussioner.
Jeg er stolt af at være en del af dette her!
Ormeføde er Irene Rasmussens debut og hende skal vi helt sikkert også høre mere til i fremtiden. Hun har et godt sprog og et godt øje for de mange facetter som alle mennesker har. Intet er sort og hvidt, og intet er godt og ondt.
Hov, og så klarede jeg forresten lige et punkt mere på min læseudfordring for 2016. En bog under 150 sider. :-)
Forlag: Kandor
Sider: 70
Trykt eksemplar
Stories I only tell my friends - Rob Lowe
A wryly funny and surprising moving account of an extraordinary life lived almost entirely in the public eye.
A teen idol at fifteen, an international icon and founder of the Brat Pack at twenty, and one of Hollywood's top stars to this day, Rob Lowe chronicles his experiences as a painfully misunderstood child actor in Ohio uprooted to the wild counterculture of mid-seventies Malibu, where he embarked on his unrelenting pursuit of a career in Hollywood.
The Outsiders placed Lowe at the birth of the modern youth movement in the entertainment industry. During his time on The West Wing, he witnessed the surreal nexus of show business and politics both on the set and in the actual White House. And in between the deft and humorous stories of the wild excesses that marked the eighties, leading to his quest for family and sobriety.
Never mean-spirited or salacious, Lowe delivers unexpected glimpses into his successes, disappointments, relationships, and one-of-a-kind encounters with people who shaped our world the last twenty-five years. These stories are as entertaining as they are foregettable.
Jeg har egentlig aldrig læst biografier før. Jeg plejer at holde mig langt væk fra dem, men efter at jeg har opdaget lydbogsmediet og at mange selvbiografier er indlæst af personen selv, så tiltaler de mig faktisk.
Der er noget meget intimt og direkte over det, og det kan jeg virkelig godt lide.
Og så lige Rob Lowe, jeg havde et virkelig hårdt teenagecrush på ham efter jeg så ham første gang i The Outsiders, som virkelig gjorde indtryk på mig. Selvfølgelig først og fremmest bogen, som jeg også genlæste for ikke så lang tid siden. Men også filmen, som var spækket med nye, lækre skuespillere, som blev toneangivende i de film vi så i mange år fremover.
En af dem var Rob Lowe, som måske ikke har gjort det så stort som Tom Cruise, men som faktisk har været aktiv i alle årene efterfølgende (noget som jeg faktisk ikke lige var klar over), og det var spændende at høre om både hans liv og debut i The Outsiders, men også hvordan han jagtede de næste film, både dem han fik, og dem han ikke fik.
Han er ikke bleg for at beskrive både successer og fiaskoer, og han gør det på en sympatisk og spændende måde.
Jeg kan vældig godt lide den og har også været underholdt af den, men den vil omvendt nok ikke blive hængende ret længe i min gennemhullede hukommelse, så den må nøjes med 3 hjerter. :-)
Og med denne her fik jeg også lige streget endnu et punkt på min læseudfordring for 2016.
Forlag: Griffin
Sider: 308
Lydbog på engelsk - 9 timer og 10 minutter
A teen idol at fifteen, an international icon and founder of the Brat Pack at twenty, and one of Hollywood's top stars to this day, Rob Lowe chronicles his experiences as a painfully misunderstood child actor in Ohio uprooted to the wild counterculture of mid-seventies Malibu, where he embarked on his unrelenting pursuit of a career in Hollywood.
The Outsiders placed Lowe at the birth of the modern youth movement in the entertainment industry. During his time on The West Wing, he witnessed the surreal nexus of show business and politics both on the set and in the actual White House. And in between the deft and humorous stories of the wild excesses that marked the eighties, leading to his quest for family and sobriety.
Never mean-spirited or salacious, Lowe delivers unexpected glimpses into his successes, disappointments, relationships, and one-of-a-kind encounters with people who shaped our world the last twenty-five years. These stories are as entertaining as they are foregettable.
Jeg har egentlig aldrig læst biografier før. Jeg plejer at holde mig langt væk fra dem, men efter at jeg har opdaget lydbogsmediet og at mange selvbiografier er indlæst af personen selv, så tiltaler de mig faktisk.
Der er noget meget intimt og direkte over det, og det kan jeg virkelig godt lide.
Og så lige Rob Lowe, jeg havde et virkelig hårdt teenagecrush på ham efter jeg så ham første gang i The Outsiders, som virkelig gjorde indtryk på mig. Selvfølgelig først og fremmest bogen, som jeg også genlæste for ikke så lang tid siden. Men også filmen, som var spækket med nye, lækre skuespillere, som blev toneangivende i de film vi så i mange år fremover.
En af dem var Rob Lowe, som måske ikke har gjort det så stort som Tom Cruise, men som faktisk har været aktiv i alle årene efterfølgende (noget som jeg faktisk ikke lige var klar over), og det var spændende at høre om både hans liv og debut i The Outsiders, men også hvordan han jagtede de næste film, både dem han fik, og dem han ikke fik.
Han er ikke bleg for at beskrive både successer og fiaskoer, og han gør det på en sympatisk og spændende måde.
Jeg kan vældig godt lide den og har også været underholdt af den, men den vil omvendt nok ikke blive hængende ret længe i min gennemhullede hukommelse, så den må nøjes med 3 hjerter. :-)
Og med denne her fik jeg også lige streget endnu et punkt på min læseudfordring for 2016.
Forlag: Griffin
Sider: 308
Lydbog på engelsk - 9 timer og 10 minutter
Abonner på:
Opslag (Atom)