onsdag den 4. november 2015

Gregor i underlandet - Gregor #1 - Suzanne Collins


Gregor i underlandet er første bog i en serie på fem bøger, som er inspireret af Alice i Eventyrland.

Bogen fortæller historien om den 11-årige Gregor og hans eventyr i Underlandet - et skjult land under New York City. En dag falder Gregor og hans to-årige søster Boots gennem et hul i kælderen og lander i Underlandet.
Der møder de mennesker, der bor i byen sammen med gigant-rotter, -flagermus og andre mærkelige skabninger.

Underlandet genkender Gregor som krigeren fra en profeti, hvilket medfører et spændende eventyr med farlige oplevelser for Gregor.


Suzanne Collins - forfatter til bøgerne "Hunger Games" har her begået en fantasy-serie for de lidt yngre læsere.
Og det er tydeligt at det er for yngre læsere, for problemstillingerne er lidt mindre komplekse, fjenden overskuelig og sproget lidt mere strømlinet.

Men det er stadig underholdende og det er nem og fordringsløs læsning.

Jeg var så alligevel så fanget, at jeg fortsatte direkte videre over til 2'eren i serien, men den er ikke så underholdningsværdig at jeg ikke kan love at jeg ikke springer fra.

Gregor er en sej lille knægt. Efter at hans far er forsvundet er det ham, der ligesom holder sammen på familien, der består af den to-årige Boots, en syv-årig søster, som jeg ikke kan huske navnet på og så en halvdement bedstemor.
Noget af en opgave for en knægt.
Men måske er det også derfor at han har mod på at være krigeren. Det hjælper selvfølgelig på overtalelsen at han får en oplysning, som han ikke kan sidde overhørig (pyyyh, spoiler undgået med nød og næppe). ;-)

Men som børne/ungdomsfantasy er den helt korrekt skruet sammen med tilpas mængder euw, heltegerninger og så ender den selvfølgelig med en happy ending.


Forlag: Gyldendal
Sider: 270
Lydbog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar