tirsdag den 24. november 2015

En ørn fanger ikke fluer - Den 5. bog om Satan - David Garmark

1958: En geni fødes. Et geni, der som tiårig tryllebinder med sit flygel. Et geni, der bliver forrådt, kommer i dårligt selskab og i fængsel.
1977: Han forsvinder sporløst
1997: Første del af et litterært mesterværk, der ændrer verden, udkommer. To bind følger.
215: Journalisten Henrik Wagner opsporer det forsvundne og sky geni, der er i færd med at skrive sit Magnum Opus.
Afslutningen til det banebrydende værk 'Verden tilhører os, der er tilbage'. 

Men mødet med manden bag, mere end antyder spørgsmålet om genialitet og vanvid er det samme. Geniet har nemlig en hårrejsende historie at fortælle.En ørn fanger ikke fluer er 5. del af Kandors serie af kortromaner, der handler om Satan-figuren.
Her kan ses de andre bøger i serien, hvor undertegnede står for det 4. bidrag.
http://kandor.dk/wordpress/den-x-bog-om-satan-forfatterne/

Det er enormt sjovt at læse de andre bidrag i serien. Da jeg selv skulle til at skrive om den, havde jeg kun én version i hovedet, og det var selvfølgelig den jeg endte med, men det fascinerer mig at andre har så fundementalt andre vinkler på selvsamme figur.
Det synes jeg er vildt.

David Garmarks version er af den virkelig onde slags. Nu er jeg i forvejen meget blødsøden, men hold da op hvor jeg bare ikke kan klare den ondskab, som er beskrevet her i bogen. Det er af den værste skuffe.

Poul Gustav Brahmsen er et vidunderbarn. Både på skrift og også et naturtalent på flygel, og hans forældre sender ham på europa-turné i en meget ung alder.
Desværre bliver han dog misbrugt af sin manager, der stikker af med pengene og værre endnu ... temmelig en del af Pouls menneskelighed.

Efter det isolerer Poul sig selv og har svært ved at forholde sig til andre mennesker og senere forsvinder han fra jordens overflade.
Nogle år senere dukker nogle værker op, der ryster hele den litterære verden, men ingen kan få forfatteren i tale, selvfølgelig er det Poul der står bag, men det er først mange år senere, det lykkedes det en journalist at opspore Poul Gustav Brahmsen. 

Siddende overfor ham bliver journalisten præsenteret for det værk, som Poul har arbejdet på de sidste par år, og her åbenbares den ondskab som er vokset inde i Poul i de mange år der er gået. 
Han er ved at fuldføre sit sidste værk om menneskelighed, eller nærmere manglen på samme.

Jeg må indrømme at visse sider sprang jeg lidt let over, for det blev simpelthen for meget for mit blødsødne hjerte. Det var mere end jeg kunne lide at læse om. 
Men jeg skal love for at det viser Satan i sin reneste og ondeste form.

Endnu et spændende og velskrevet bidrag til serien.

Forlag: Kandor
Sider: 71
Trykt bog


2 kommentarer:

 1. Anika.
  Tak for anmeldelsen :) Jeg synes du bør gøre sig selv den tjeneste (også i forhold til at du anmelder), at læse det, der gør ondt. Det, der rykker. Det, der giver det samlede billede. For det er i min erfaring der, man reflekterer, og der man begynder at tage stilling. Jeg har læst dit bidrag, og det satte tanker i gang. Hvad trækker ned på 3'eren, synes du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej David, jeg sender dig lige en mail for at uddybe. :-)

   Slet