onsdag den 18. november 2015

Gregor i dødens labyrint - Gregor #2 - Suzanne Collins


Gregor er tilbage fra Underlandet, men da hans søster Boots, bliver kidnappet af kæmpekakerlakker fra Underlandet, er han nødt til at drage af sted for at finde hende.

Han inddrages i et spil, der kan betyde Boots' død og Underlandets undergang.
Gregor har ellers lovet sig selv at han aldrig nogensinde ville vende tilbage til Underlandet. Også selv om livet hjemme i lejligheden i NewYork ikke lige er lutter glæde. Hans far lider stadig af feber og mareridt fra hans tid hos rotterne. Hans mor arbejder flere jobs for at forsøge familien og Gregor må tage sig af både søstrene, faren og bedstemoren som også kun af og til har sine klare øjeblikke.

En vinterdag tager han sin søster med hen in Central Park for at kælke i sneen, men da han kigger væk et øjeblik, forsvinder hun.
Da han sidste gang kom fra underlaget var det gennem en skjult passage i Central Park, og da han opdager spor af kæmpekakerlakker, forstår han at det er dem, der har taget Boots.

Han ringer kort hjem for at fortælle sin far at han igen drager til Underlandet og forsvinder så ned gennem passagen.

I Underlandet gennemgår Gregor og hans venner en masse prøvelser og så ender det hele selvfølgelig godt det hele.
Og det er jo nok det der kendetegner en børnefantasy, at man aldrig sidder helt ude på kanten af stolen, for man ved jo godt at det lykkes det hele.

Bortset fra det er der fart over feltet og masser af action, så der er egentlig ikke noget at klage over, men den fangede mig ikke helt.
Det kan være at jeg er lidt uretfærdig fordi jeg har været ufokuseret, men jeg har ikke haft lyst til springe videre til nr. 3 i serien, så resten må vente til en anden god gang.

Forlag: Gyldendal
Sider: 253
Lydbog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar