mandag den 26. oktober 2015

On the day I died - Candace Fleming

Ten ghost stories for teen and older tween readers that are sure to send chills up their spines. 
Set in White Cemetery, an actual graveyard outside Chigago, each story takes place during a different time period from the 1860's to the present, and each one ends with the narrator's death. 

Some teens die heroically, others ironically, but all due to supernatural causes. 
Readers will meet walking corpses and witness demonic posession, all against the backdrop of Chigago's rich history - The Great Depression, the World's Fair, Al Capone and his fellow gangsters.Jeg må sige at jeg er ved at være ret begejstrede for engelske/amerikanske lydbøger. De gør godt nok noget ud af det. Bøgerne er indlæst med indlevelse og i tilfældet med denne samling gyserhistorier var der endda underlægningsmusik og stemmer der fadede og blev forvrængede.
De engelske lydbøger nærmer sig faktisk det man i gamle dage ville kalde radiohørespil (eller hvad de nu kaldtes), men det fungerer virkelig godt.
Så føles det næsten tamt at vende tilbage til en dansk lydbog, uanset hvor god oplæseren er.
Igen ... det her burde vi helt sikkert tage til os.

On the day I died handler om Billy som en sen aften er på vej hjem i sin bil. Ved vejsiden står en drivvåd og frysende pige, og han samler hende op og kører hende hjem.
Da de når til hendes indkørsel, vil hun dog bare sættes af der, og da Billy er på vej væk, opdager han at hun har glemt sine sko. Men pigen er ingensteder at se, så han går op til huset, hvor den gamle kone fortæller ham, at hun døde for over halvtreds år siden, men hvert år på denne tid viser sig for en ung mand, der kører hende hjem.
Og de vil altid aflevere hendes sko siger hun. 
Billy bliver rystet og tror hende ikke, men den gamle kone siger at hvis hun ikke tror ham, kan han køre op til White Cemetery og aflevere skoene, for det er der, pigen befinder sig.
Den modige unge mand kører derhen og da han vil aflevere skoene snubler han over et bjerg af sko, som andre har efterladt der.
Og pludselig opdager han at han ikke er alene. På denne dag kommer spøgelserne frem og de vil alle fortælle ham om den dag, de døde. 

Historierne her er ikke så originale. De fleste af dem har man hørt for i andre variationer og forfatteren nævner da også i sin efterskrift at hun har ønsket at skrive sine egne versioner af dem, som fx Abehånden, som er set i flere variationer.

Men det gør nu ikke noget. Historierne er gysende og som sagt ... fantastisk fortalt på lydbog.

Forlag: Schwartz & Wade Books
Sider: 199
Engelsk lydbog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar