torsdag den 25. august 2016

The Vampire's Assistant - Cirque the Freak - The Darren Shan Saga #2 - Darren Shan

Let tilgængelig og underholdende læsning.

Læs ikke videre, hvis du vil undgå spoilere til den første bog i serien.

Darren Shan, som vi mødte i den første bog i serien "The Saga of Darren Shan", er nu - i sin egenskab af halvvampyr - assistent for vampyren Mr. Crepsley.

Men Darren trives ikke. Han nægter at indtage føde, også selv om vampyren ikke slår mennesker ihjel, men bare bedøver dem og spiser ganske lidt, så ingen lider overlast.
Desuden er han ensom. Mr. Crepsley sover hele dagen, mens Darren ikke behøver at holde sig fra sollys.

Til sidst indvilger Mr. Crepsley - efter at have ræsonneret at det faktisk var forkert at gøre et barn til en halvvampyr - at de må tage et sted hen, hvor Darren kan få venner.

De vender tilbage til Cirque du Freak, hvor Darren hurtigt bliver venner med Evra Von - slangedrengen - og det udefrakommende menneske Sam, der ikke ønsker sig noget andet i verden end at blive optaget af Cirque Du Freak.

Men selvfølgelig går tingene galt for Darren og hans venner, og pludselig bliver det hele meget dramatisk og blodigt.

Umiddelbart synes jeg at det her er en god, underholdende serie for de lidt ældre børn. Der er både humor i dem, og tilpas meget "eeeuw-effekt" til at de holdes ude på kanten af stolen.
Jeg er selvfølgelig for gammel til serien, men er nu alligevel godt underholdt. Det er en god historie, selv om jeg af og til bliver temmelig irriteret på Darren. Mr. Crepsley har ikke gjort andet end godt for ham (altså bortset fra den lille detalje at han gjorde Darren til halvvampyr), men Darren stoler ikke på ham og hans dømmekraft, hvilket virkelig roder ham ud i noget skidt.

Bøgerne er også nemme at overkomme. På lydbogsform varer den kun 5 timer, så det er hurtigt overstået. Jeg glæder mig til at komme videre i serien.

Jeg giver den 3 hjerter, for selv om den er velskrevet og hyggelig, så glemmer jeg den nok også hurtigt igen.


Omtale:
The nightmare continues for the new vampire’s assistant in the second installment of the New York Times bestselling Saga of Darren Shan. Darren Shan was just an ordinary schoolboy until his visit to the Cirque du Freak. Now, as he struggles with his new life as a vampire’s assistant, he tries desperately to resist the one temptation that sickens him, the one thing that can keep him alive. But destiny is calling. The Wolf Man is waiting.

Forlag: Blackstone Audio
Sider: 176
Engelsk lydbog: 5 timer og 5 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar