tirsdag den 19. januar 2016

Red Riding Hood - Sarah Blakley Cartwright


Valerie's sister was beautiful, kind and sweet. Now she is dead. 
Henri the handsome son of the blacksmith, tries to console Valerie, but her wild heart beats fast for another: the outcast woodcutter, Peter, who offers Valerie another life far from home.

After her sister's violent death, Valerie's world begins to spiral out of control. For generations, the werewolf has been kept at bay with a monthly sacrifice. 

But no one is safe. When an expert wolf hunter arrives, the villagers learn that the creature lives among them - it could be anyone in town.

It soon becomes clear that Valerie is the only one who can hear the voice of the creature. The Wolf says she must surrender herself before the Blood Moon wanes ... or everyone she loves will die.Igen i år har jeg valgt at tage en læseudfordring til mig, og den første var "en bog baseret på et eventyr". 
Jeg googlede lidt rundt og den første jeg havde adgang til som lydbog var faktisk "Hush, hush", en fantasy serie fra Tellerup, som jeg længe havde haft på min læseliste. Men så ved et tilfælde faldt jeg over denne på ereolen.dk, og så tænkte jeg at den var nok lidt nærmere læseudfordringen.

Jeg kan forstå at bogen er blevet skrevet efter at filmen var igangsat hvilket må være en "sjov" måde at skrive på. Omvendt kan jeg se fordelen i at både at have en bog og en film, for bogen tillader flere detaljer og mere baggrund end filmen, som jeg også har set efterfølgende.

Jeg er ret vild med hele konceptet med at omforme de gamle eventyr. Noget som jeg vist godt selv kunne finde på at kaste mig over, når jeg er færdig med at skrive mine ungdomsbøger.
Til gengæld syntes jeg godt at det kunne have været gjort bedre. Forfatteren farer lidt vild i synsvinklerne af og til, og der var flere ting, der godt kunne have været uddybet, og så opfører Valerie sig ikke altid helt realistisk, synes jeg.

Derfor ender den kun med tre hjerter herfra, for det er godt, men det kunne være meget bedre.

Læseudfordringen kan ses her.


Forlag: Little Brown Book Club
Sider: 352
Engelsk lydbog - 7 timer og 17 minutterIngen kommentarer:

Send en kommentar