lørdag den 23. januar 2016

Alkymisten - Paulo CoelhoHvis man vil læse en moderne klassiker, der kan vende hele ens livsopfattelse på hovedet og lære en om livet, kærligheden, rigdom og lykke, så bør man læse Paulo Ceolhos Alkymisten.

Alkymisten handler om den andalusiske fårehyrde Santiago, der beslutter at rejse hele vejen fra Spanien til Egypten for at finde en stor skat; på sin rejse møder han Alkymisten, der kommer til at vende op og ned på alt hvad Santiago nogensinde har kendt til.

Bogen blev solgt i mere end 37 millioner eksemplarer og er kendt i hele verden for sine magiske budskaber om at følge sine drømme, lytte til sit hjerte og se de mange tegn, som universet giver én.Et af punkterne på min læseudfordring i 2016 er at læse en klassiker fra det 20. århundrede. En hurtig googling gav mig det hint at det måtte være Alkymisten, der er "bestselleren over alle bestsellere" og "en bog der kan forandre dit liv" samt andre overdrevne lovord.

Måske er det mig, for typisk bliver jeg sjældent imponeret af klassikerne, hvilket jeg da heller ikke blev af denne.

Den handler om fårehyrden Santiago der efter at have drømt to gange om en skat i Egyptens sand, besøger en spåkone der får sat gang i hans rejse dertil. Dernæst møder han konger, englændere og endelig alkymisten, der får indflydelse på hans rejse.
Hele budskabet i bogen er at man skal lytte efter sig selv og se de tegn, der måtte være på om man vandrer af den rette vej.

Det budskab kan vi selvfølgelig allesammen have behov for at huske, for vi glemmer det jo nok i dagligdagen, men det budskab er jo i hver anden bog man læser, og i denne bog bliver det skubbet ned i halsen på læseren, så der i hvert fald ikke er noget at være i tvivl om.

Det er nok bare der ikke forstår fantastisk litteratur. ;-)

Læseudfordringen kan ses her

Forlag: Bazar
Sider: 175
Lydbog: 4 timer og 12 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar