mandag den 27. oktober 2014

Få din bog ud! - Pernille Nørregård

En komplet guide til dig, der drømmer om at lave en bog. Den fortæller dig, hvordan du får din bog ud af hovedet og ned på papir, og ikke mindst: Hvordan får du din bog ud over rampen og ud i verden.

- Gode arbejdsmetoder, kreativ idéudvikling og effektiv research
- Struktur på stoffet og tips til at skrive en medrivende og fængende bog
- Find det rigtige forlag eller udgiv bogen selv.
- Indblik i økonomien og distributionen i forlagsbranchen og effektiv markedsføring og pr.

Fire erfarne og succesrige forfattere deler ud af deres viden: Kirsten Jacobsen, Peter Øvig Knudsen, Tom Buk-Swienty og Thomas Larsen.

YYYYYY

Jeg har jo for nylig læst Stephen Kings Om at skrive, og surfede lidt rundt på bibliotek.dk for at finde noget tilsvarende. Mit øje faldt på denne her, men selvfølgelig er det ikke det samme. Man havde vel bare håbet. ;-)

Bogen her handler (desværre - havde jeg nær sagt, da jeg selv er skønlitterær forfatter) meget om hvordan man vil skrive fagbøger, interviewbøger og biografier. Eller som ghostwriter for selvbiografier.
Der er selvfølgelig en del pointer som man kan tage med sig, selv om man ikke skriver den slags, men lige den pointe kunne måske godt have stået på enten omslag eller i beskrivelsen.

For det første fordi måden man skal bearbejde en af ovennævnte bøger, er lidt anderledes end en skønlitterær roman (ikke meget, men på nogle afgørende punkter), og for det andet er så er måden at få dialogen med forlagene noget anderledes for skønlitterære forfattere. Formentlig fordi der er så hulens masse af dem. :-)

Men bortset fra det så er bogen et letlæst studie i hvordan man kan skrive en bog, og har også rigtig mange gode guldkorn til ikke udgivne forfattere, der står med den første kontrakt i hånden.

Jeg kan især godt lide citatet fra Tom Buk-Swienty. Ikke at det er nyt, men det er sgu sandt:

"Mit råd til den, der vil skrive en bog, er: Man skal brænde for det. Og samtidig ikke tage det for personligt. Det er første gang, og man har en tendens til at forelske sig i det, man laver. Bevar den kølige skribent, og vær klar til at "kill a lot of darlings". Lad være med at blive skuffet, hvis den første bog ikke får ret meget opmærksomhed.

Mærk efter, om du virkelig har lyst til at lave to og tre og fire til trods for, at du måske i den første bog ikke bliver opdaget.

Tålmodighed er vigtig. Tålmodighed og engagement."


Så er du forfatterspire og godt kunne bruge nogle skub videre, så skal bogen nok være god. Bare sørg for at læse det, der er relevant for dig og den genre du bevæger dig i.


Forlag: Ajour
ISBN: 978-87-92241-61-0
Sider: 240
Biblioteksbog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar