torsdag den 9. oktober 2014

Legen de kaldte hævn - Helene Th. Svolgart

Man siger, at fortiden altid vil komme tilbage og hjemsøge én. Jeg troede at jeg havde gjort op med mine genfærd.
Jeg tog åbenbart fejl ...

Matt Byron, kaldet Stenfjæs, er en erfaren og hærdet betjent, men sagen om en 16-årig dreng, som findes hængt, bringer glemte genfærd frem. Disse må Matt tackle samtidig med at han skal tackle en ny makker. En makker, der også har sine genfærd.

YYYYYY


Helene Th. Svolgart har tidligere udgivet et par sci-fi bøger, og da jeg sagde ja tak til at anmelde denne her, troede jeg faktisk også at det var en roman i sci-fi-genren.
Lige netop den genre er normalt ikke min kop te, så derfor blev jeg glædeligt overrasket over at det var en ganske almindelig krimi. :-)

Og her skal "ganske almindelig krimi" altså overhovedet ikke misforstås. Jeg sætter høje krav til de få krimier jeg læser. Velsagtens mere til baggrundshistorierne frem for selve mordplottet, for der ved man jo hvad man kan forvente. Et mord, et opklaringsarbejde og måske en farlig arrestation til at runde af med. Man ved som læser, at man får hvad man forventer, og det er vel også derfor at der er så mange, der godt kan lide at læse krimier.
Man kan gyse og græmmes, men i sidste ende ved man jo at det ender godt det hele.

Derfor skal der også noget anderledes til, før man som læser bider mærke i noget exceptionelt.

I denne er det de dæmoner, der hentydes til i resumeet. Nu kan jeg jo ikke gå nærmere ind på hvad det er, for ikke at ødelægge læsningen for andre læsere, men det er noget, som man kan forholde sig til (i større eller mindre grad, for mig selv var det i stor grad). Det sætter nogle tanker i gang om egne oplevelser og om indsigt i hvordan alle mennesker er summen af de oplevelser, man hver især har haft.

Derfor blev læseoplevelsen bare bedre og bedre, efterhånden som den skred frem. Først den glædelige overraskelse over at det var - for mig - en velkendt genre, og efterhånden blev siderne vendt hurtigere og hurtigere fordi det var så interessant et emne, der blev taget op.
Den blev sværere og sværere at lægge fra sig, også selv om øjnene grusede og uret på natbordet insisterede på at det var langt over sengetid. :-)

Helene Th. Svolgart har begået en krimi, som alle bør læse. Ikke bare fordi det er en velskrevet pageturner, som vil give én mange gode underholdningstimer, men fordi den omhandler noget vigtigt, som vi bør videregive til vores børn og til fremtidige generationer.


Forlag: Balatana
ISBN: 978-87-9923888-6-6
Sider: 278
Eget signeret eksemplar

2 kommentarer:

  1. Sikke en god anmeldelse - jeg har også fået fat i den, men er endnu ikke begyndt. Men den skal da læses i 2015 :)

    SvarSlet
  2. Tak for din kommentar og ordene. :-) Jeg er spændt på at høre hvad du siger til den, for jeg var i hvert fald behageligt overrasket. :-)

    SvarSlet