mandag den 22. september 2014

Det ægte folk - Marlo Morgan

Det Ægte Folk - Budskabet til Mutanterne - Sidste udkald fra en ældgammel kultur.

Uden varsel bliver en midaldrende amerikansk kvinde taget med på en fire måneder lang vandring gennem det indre Australiens brændende varme ørken. Overrumplet, barfodet, forbrændt og presset til sin udholdenheds yderste grænser oplever hun eaboriginalstammes hjerte og sjæl og lærer som dem at leve i pagt og harmoni med landet, dyret og planterne.
Hun lever som de lever, spiser som de spiser, lærer om deres helbredelsesmetoder og får en unik indsigt i deres åndeverden og årtusind gamle visdom.
Rejsen betyder en personlig forvandling for Marlo Morgan. Hun får øjnene op for de materialistiske goders forgængelighed og begynder at forstå aboriginalstammens tvingende budskab: at alle levende væsner - mennesker, dyr, planter - er del af den samme universelle helhed. Erkender vi det, er det endnu ikke for sent at reddeverden og finde mening i vores liv.
I "Det ægte folk" giver Marlo Morgan budskabet videre til os, til mutanterne.

YYYYYY

Denne bog fik jeg stukket i hånden af min kære moster, da jeg for nylig var til hendes fødselsdag. "Den vil du kunne lide," sagde hun og uden at vide hvad jeg begav mig ud i, tog jeg den med hjem.

Og hun har ret. Det her er en bog man kommer til at have hængende længe på sin indre nethinde.

Jeg har læst flere anmeldelser af bogen på nettet, og der er meget forskellige meninger om den. Enten elsker man den eller også hader man den, og de to lejre er vist delt op i dem der tror på at Marlo Morgan virkelig foretog den rejse eller ej.

Det har selvfølgelig betydning for bogen. Hvis den Marlo Morgan der fremstilles i bogen virkelig har arbejdet for sundhedssektoren og kun tilfældigt blev udvalgt til den "walk-about" hun kom ud i, forklarer det også bogens til tider ubehjælpsomme sprog, uregelmæssige og rodede tidsspring og manglende spændingsopbygning. Hvilket igen er de største af anmeldernes ankepunkter.

Men i og for sig er det ligegyldigt om det er en fiktiv eller en virkelig Marlo Morgan, der har foretaget den rejse. Det er budskabet i bogen, der er det essentielle. Om hvordan naturfolk tager vare på deres omgivelser i modsætning til den civiliserede verden, der driver rovdrift på jordens ressourcer. Om hvordan vi hænger os i materialistiske ting, når det dybest set er ligegyldigt, så længe vi er sammen med familie og ligesindede. Og vores selvpåførte stress for at skaffe os "ting", der gør det nemmere eller bedre for os.

"Verdens fremtid ville måske være i bedre hænder, hvis vi opgav vores søgen efter noget nyt og i stedet koncentrerede os om at genvinde vores fortid."

Og det kan der altså være noget om ...

Forlag: Lindhardt & Ringhof
ISBN: 87-595-0473-0
Sider: 185
Lånt eksemplar

1 kommentar: