mandag den 25. juli 2011

Sjælebogen - Glenn Cooper

Sjælebogen er fortsættelsen til De Dødes Bibliotek, som jeg læste i maj måned. Den kan formentlig læses uafhængigt, men det vil jeg nu ikke anbefale. Man ville gå glip af meget.

I Sjælebogen møder vi igen Will Piper, den nu forhenværende FBI-agent og alkoholiker. Efter historien i De Dødes Bibliotek blev han tvunget på pension, hvad der ikke passer ham så godt.
Begge bind handler om "sjælebøgerne". Fra 777 e.Kr. til 2027 e.Kr. er alle menneskers fødsels- og dødsdato angivet. Uanset nationalitet, sprog eller religion. Disse bøger er naturligvis en værdifuld kilde til magt, og da det er amerikanerne der sidder på dem, har de gemt dem i Area 51.

Amerikanerne har ALLE bøger bortset fra den for år 1527, der pludselig dukker op på en kunstauktion i England. En pensioneret analytiker fra Area 51 beder Will om at købe bogen til sig, og herfra ruller lavinen.

Det er udmærket læsning, og vældig underholdende, men selvfølgelig ikke stor litteratur. De kan dog anbefales til alle der har været ville med Dan Brown og den type bøger.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar