tirsdag den 5. juli 2011

Dragens Øjne - Stephen King

Efter sigende skulle Stephen Kings lille datter Naomi på et tidspunkt beklaget sig over, at han ikke skrev bøger som hun kunne få læst højt.

Derfor skrev han Dragens Øjne.

Læsere af hans Dark Tower serie vil også kunne genkende forskellige ting i Dragens Øjne. Troldmanden Flagg, Nålen og stedbetegnelser som "De Vestre baronier" og den slags. Det er ikke så sært for han udgav allerede Revolvermanden i 1982, hvor denne, først kom et par år efter.

Så han har ikke helt kunnet lade sine mørkere universer ligge. Og det gør ikke spor. Man kan sagtens læse den for et større barn, og vi andre - uanset alder - kan få forskelligt ud af den.

Den handler om kong Roland, der gifter sig med den af alle elskede Sara. De får to sønner; Peter og Thomas, men Sara dør desværre i barselssengen ved sidstnævnte. En helt almindelig død på det tidspunkt, eller fik hun måske alligevel hjælp?

Slangen i paradiset er troldmanden Flagg, som først hjælper Sara på vej, dernæst kong Roland, og derefter får hængt kronprinsen Peter op på drabet. Tilbage står den 12-årige Thomas, som ikke kan se nogen anden udvej end at lade Flagg rådgive sig.

Da det er en fantasy kommer slutningen selvfølgelig ikke bag på én. Selvom hovedpersonen sidder indespærret i et tårnværelse 100 meter over jorden, så finder man jo en udvej, når man er helten. :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar