mandag den 6. marts 2017

Anna og det franske kys - Stephanie Perkins

Nogle gange har man bare brug for sødsuppe, og det skal jeg da lige love for at jeg fik i denne her.

Anna er en seksten-syttenårig pige, der bliver sendt til Paris for at gå på School of America i et år. Det er ikke med hendes gode vilje for hun vil så nødig efterlade sin veninde og den spirende kærlighed til Toph, som hun arbejder sammen med hjemme i Atlanta, Georgia.

Men af sted skal hun og naboen til hendes kollegieværelse, Meredith, tager Anna under sine vinger, da Anna er noget fortabt. Hun lider meget under sin nervøsitet og generthed, da hun ikke taler ét ord fransk. Og hun har tilsyneladende glemt de universelle fagter, hvor man bare peger på noget mad og smiler fjoget. ;-)
Alt i alt synes jeg nok at hun er lige hjælpeløs nok, hvilket irriterede mig en smule under læsningen.

Hun begynder snart at være sammen med Merediths venner, blandt andet en fyr ved navn St. Clair, som alle bare er forelskede i. Han er godt nok en smule lavstammet, men smuk og venlig overfor alle. Problemet er bare at han for det første har en kæreste, at Meredith også er forelsket i ham (selv om hun er en høj, atletisk fodboldspiller) og så er der også lige Toph derhjemme.

ANNA OG DET FRANSKE KYS er en letlæst og meget sød ungdomsroman, som man bare lige sluger. Der er meget elsker/elsker ikke i den, frem og tilbage, så man også ruller lidt med øjnene af og til, men sådan skal det jo være.
Sådan VAR det jo rent faktisk da man selv var teenager, for man var altid usikker på ens egne og især andres følelser. Konstant søgende efter de mindste tegn hos modparten.
Den er også humoristisk skrevet og også sjovt læst op af den danske oplæser.

Det er nok ikke en bog jeg vil huske i lang tid, men som mellemspilsbog var den da udmærket.

Denne bog gav mig forresten også lige et hak mere i min Reading Challenge for 2017.


Forlag: Lindhardt og Ringhoff
Sider i trykt form: 386 sider
Hørt som dansk lydbog - 9 timer og 31 minutter - Oplæser: Sara Hamdrup

Omtale:
"Supersjov og klog og en af de mest oprigtige romantiske historier jeg nogensinde har læst." - John Green, forfatter til bestsellerne EN FLÆNGE I HIMLEN og GÅDEN OM ALASKA Anna er glad og tilfreds i Atlanta, hvor hun ser frem til at starte på sit sidste år på high school. Hun har en trofast bedste veninde, et godt fritidsjob og et crush på en fyr, der netop er begyndt at vise interesse for hende. Anna bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. Selv om Anna ikke kan fransk, møder hun hurtigt en ny gruppe venner, og ikke mindst den søde og charmerende Étienne St. Clair. Desværre er han allerede taget - og det er Anna vel egentlig også? Men i lysets by kan alting ske. ANNA OG DET FRANSKE KYS er fyldt med vidunderlig humor og atmosfære, smukke venskaber og karakterer fulde af personlighed. "Jeg elskede virkelig bogen, og jeg glæder mig meget til at læse mere af Perkins. Det virker i hvert fald som om, hun kan finde ud af at skrive rigtig gode kærlighedshistorier, som man ikke kan lade være med at leve sig ind i." - boghjoernet.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar