torsdag den 7. april 2016

Fiend - Peter Stenson

When Chase sees the little girl in umbrella socks savaging the Rottweiler, he's not too concerned. As someone who's been smoking meth every day for as long as he can remember, he's no stranger to such horrifying, drug-fueled hallucinations.

But as he and his fellow junkies discover, the little girl is no illusion.

The end of the world really has arrived. And with Chase's life already destroyed beyond all hope of redemption, armageddon might actually be an opportunity - a last chance to hit restart and become the person he once dreamed of being. 
Soon Chase is fighting to reconnect with his lost love and dreaming of becoming her hero among the ruins.
But is salvation another pipe dream?

Propelled by a blistering first-person voice and featuring a powerfully compelling anti-hero, Fined is at once a brilliant portrait of addiction, a pitch-black comedy, and the darkest, most twisted love story you've ever read - not to mention one hell of a zombie novel.


Det her var noget helt, helt andet end jeg havde regnet med. Jeg troede at det "bare" var endnu en zombie-historie, men den viste sig noget mere overraskende og intens, end jeg havde regnet med.

Chase Daniels er Crystal Meth misbruger. Han og hans ven Typewriter har været i gang nogle dage, og da Chase kommer lidt til sig selv, ser han ud ad vinduet og ser en lille pige lege med en rottweiler. Pludselig angriber hun den og æder den.
Det chokerer ham noget. ;-)
Han tror det er en hallucination, men det viser sig jo snart at der er zombier over det hele.

Det er der tvisten i den her (og lad være med at læse, hvis du vil undgå spoilers) er at årsagen til at alle er døde (eller ikke-døde), er at det kun er dem, der var påvirkede lige præcis dén nat, der stadig er i live.
Så som om det ikke er nok at blive jagtet af zombier, finde forsyninger og sikre steder, så skal de her så også finde folk der kan "koge" meth (eller hvad man nu gør med det).
Sikke en pressball. :-)

Så det her er ikke bare endnu en historie om at klare sig i en apokalyptisk verden og om at genetablere en form for orden, det her er en historie om misbrug, om det AT misbruge og glæden kontra selvhadet ved at vide at man SKAL misbruge for at overleve.
Det var en forfriskende vinkel på det og overraskende også.

Jeg hørte den som engelsk lydbog, og jeg tror denne her har rekord i ordet "fuck". ;-) Aaah, Corey Taylors bøger er derhenad, men det er et hårdt sprogbrug og det virker realistisk. Der er også en hulens masse slangord mellem misbrugere som jeg af og til stod af på, fordi jeg ikke helt vidste hvad det betød, men det lød også temmelig autentisk.

Forlag: Random House
Sider: 295
Engelsk lydbog - 8 timer - 3 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar