søndag den 10. april 2016

Easy - Tammara Webber

When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year.
After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she's single, attending a state university instead of a music conversatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life.

Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex's frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night - but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound.

When her attacker turns stalker, Jacqueline has a choise: crumple in defeat or learn to fight back. Lucas remains protective, but he's hiding secrets of his own. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy.


Okay, det her er en skabelon bog, så det batter. Vi har den forladte pige, et overfald, en mystisk (og mørk, for at det ikke skal være løgn) fremmede der redder hende og drama i form af overfaldsmanden, der ikke kan lade hende være.
Plus at den mystiske fremmede selvfølgelig har en masse hemmeligheder for hende, men kemien er intens og de kan selvfølgelig ikke holde sig fra hinanden på trods af en masse genvordigheder.

Alligevel ... er jeg ret vild med den. Det er dejlig læsning når man bare lige har brug for noget uforpligtende og selvfølgelig går man hen og småcrusher på Lucas, for han er bare alt det ... :-)
Han er stærk, lækker, danser som en drøm, øm, heftig og en bad boy. What's not to love?

Nu har jeg ikke læst mange New Adult romaner, og slet ikke amerikanske, men jeg kan forestille mig at der er mange der vil blive oprørte over emnet. Nemlig voldtægt.
Det er den hele underliggende grundhistorie, og hvis man tager in mente at der faktisk er temmelig mange voldtægter på de amerikanske universiteter (der var en dokumentar om det for ikke lang tid siden), så er den her bog faktisk vigtig.
For den handler også om hvad pigen føler, når hun IKKE anmelder det. Og om omgivelsernes mistroiske reaktioner.

Jeg kan se på Goodreads at mange af dem der giver dårlige vurderinger harcelerer over pigernes reaktion på voldtægterne. "Hvorfor anmelder de det ikke?" "Hvorfor løber de ikke?" "Hvorfor reagerer de sådan? Det er utroværdigt."

Deri er jeg lodret uenig. Der findes mange omstændigheder for voldtægt eller voldtægtsforsøg. Er det en du kender? En i din familie? Er det en fremmed? Hvor foregår det? Hvor langt er du selv gået? osv osv osv
Og ud over det ... der findes lige så mange forskellige udefrakommende omstændigheder der spiller ind.

Nu i bogen her, vælger Jacqueline ikke at sige noget, fordi hvis hun gør, kommer politiet, og den fest hun netop har forladt er fyldt med umyndige personer der har drukket sig i hegnet. Dvs at hun bliver skyld i at de bliver opdaget.
Det er utroværdigt siger nogen, men nej, det er det faktisk ikke. Hvis man spurgte voldtægtsofre over hele verden, der ikke har anmeldt det, vil man få mange lignende grunde. Uforståelige for uforstående, men for personen i situationen, meget vigtig.

Derfor er grundmoralen i bogen her: "Det er ikke din skyld!", det allervigtigste budskab der overhovedet kan udsendes, og det gør at bogen hæver sig over en almindelig feelgood NA romance.

Der er en fortsættelse ved navn Breakable, der vist gengiver historien incl. Lucas' forhistorie fra hans POV, og den gik jeg også i gang med, men måtte stoppe fordi jeg simpelthen ikke magtede oplæseren.

Hov, og så kan jeg hakke endnu et punkt af på min læseudfordring for 2016. Jeg fik øje på at det her var en New York Times bestseller.

Forlag: Berkley Pub Group
Sider: 310
Engelsk lydbog - 8 timer og 47 minutter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar