mandag den 3. oktober 2011

The Flood - Ian Rankin

Jeg har sat mig for, at jeg vil forbedre mit fiktive engelske. På mit civile arbejde skriver jeg forretningsengelsk hele tiden, men det er jo noget helt andet end det fiktive. Jeg har også læst masser af engelske fagbøger i min research på ptolemæertiden, men det er altså også noget andet.

Det forbavser mig alligevel lidt at jeg trods alt fanger så meget. Hvis der er ord man ikke lige forstår, så behøver man kun lige sige dem højt, og så har man jo hørt dem i film etc., og så er meningen der.
Det går så godt nok væsentligt langsommere end en almindelig dansk bog, men det er jo nok heller ingen skade til. :-)

"The Flood" handler om en lille døende mineby. Mary Miller er en ganske almindelig pige, der bor der sammen med sine forældre. En dag er der en ung fyr, der skubber hende i de giftige udledningsvand fra minerne, og chokket er så voldsomt for hende, at hun næste dag vågner op med kridhvidt hår. Ganske få dage efter dør den unge fyr i en mineulykke, men hans død redder samtidig Marys fars liv.

Beboerne i den lille gudsfrygtige by dømmer hende omgående til at være en heks. En mærkat som kommer til at følge hende. Endnu værre bliver det, da hun bliver gravid, og byen tror at hendes bror er faderen.

I anden del følger vi sønnen Sandy, som forelsker sig i en hjemløs sigøjnerpige, der dog ender med at påføre den godhjertede dreng nogle læsterlige slag.

Det er en udmærket bog, og god begynderlæsning til en "engelsk-studerende". :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar