fredag den 22. oktober 2010

Et studie i rødt - Arthur Conan Doyle

Efter have læst Julian Barnes fiktive biografi om Arthur Conan Doyle, fik jeg lyst til et gensyn med Sherlock Holmes. Da jeg var barn læste jeg nogle forkortede udgaver af hans bøger, som jeg rigtig godt kunne lide, så jeg var lidt spændt på at se om de "rigtige" var noget værd.

Pudsigt nok var det noget af en detektivopgave at finde hans bøger på mit lokale bibliotek, da de åbenbart har glemt nogle alfabetiseringsregler og havde gemt ham under C og ikke under D, som jeg ville mene.

Og han er jo ret fantastisk, ham Holmes, altså hans iagttagelsesevne er jo formidabel, men Doyle har jo hittet på det, og det er også bemærkelsesværdigt. Jeg tror jeg må have bestilt nogle flere, for resten af hans bøger var endt ude på Magasinet. Sikke en skæbne ...



torsdag den 21. oktober 2010

Miramares Sjæl - Olie Clifford

Igen ... dette er også et tilfælde af nørderi, det gjorde at jeg læste denne bog. Jeg havde jo heller ikke nogen forfattere med C. ;-)

Bogen handler om en succesfuld new yorker advokat ved navn Arthur Wellesley, pudsigt nok hedder han nøjagtigt det samme som Duke of Wellington, der huserede i København i 1807, oh da den nutidige Arthur pludselig begynder at blive hjemsøgt af mareridt, om netop dette slag, bliver han nødt til at gøre noget. Det bliver hans livs nedtur, men jeg vil selvfølgelig ikke afsløre slutningen her. :-)

Bogen er egentlig ret god. Reinkarnation er et spændende emne, og et godt roman-emne, når man kan få flettet både fortid og nutid sammen.

Jeg følte mig dog aldrig helt grebet af personerne, men historien er god.



Shutter Island - Dennis Lehane

Denne bog stirrede på mig fra en udstillingshylde på biblioteket, og jeg tog den egentlig med til min mand.

Den er filmatiseret af Scorsese med Leonardo di Caprio i hovedrollen som US Marshal Teddy Daniels, der sammen med sin makker Chuck Aule, skal finde en kvindelig patient, der er stukket af fra et hospital for kriminelle sindssyge.

Det bliver mere og mere uforklarligt hvordan kvinden er forsvundet, og både Teddy og Chuck kommer ud for underlige hændelser.

Slutningen skal jeg ikke afsløre her, for det er helt klart det overraskende twist, der gør det til en god bog (filmen har jeg ikke set endnu).

Selve sproget er ok, men ikke ekstraordinært.



onsdag den 20. oktober 2010

Odd Thomas - Dean Koontz

Det er faktisk mange år siden at jeg læste Koontz, selv om jeg en overgang slugte alt hvad han havde skrevet. På et tidspunkt blev jeg dog træt af at alle fjender var udsendt fra en eller anden tre-bogstavs-instans.

Odd Thomas er dog anderledes. Her handler det om en ung mand, der har "evnen" til at se døde, hvilket selvfølgelig giver anledning til en ret medrivende historie. Så det var en positiv overraskelse.

Jeg kan forstå at der er flere bøger i Odd Thomas serien, så dem vil jeg lige læse også.



lørdag den 16. oktober 2010

Havmanden - Niels Brunse

Denne blev også hentet hjem fra biblioteket for at fylde min B-side op. ;-) Og også her blev jeg positivt overrasket. Egentlig mærkeligt, men der må dælme findes mange gode bøger derude.
Stilen er ganske vist noget stille, men så bliver man lige af og til rusket op af en eller anden vildt upassende kommentar. Så man hænger i, og fortsætter.

Det er også en god historie. Tidsrejsende er altid en god historie, og her berøres også de paradokser man uundværligt støder ind i.

Og så er der jo det historiske aspekt, som altid fænger mig. For mig at se findes der ikke uinteressante æraer i menneskets historie, og selv om England i 1600-tallet hører til en af mine blinde sider, så var jeg fanget alligevel.


Flyt dig lidt - Anja Vintov

Denne bog har jeg anmeldt for Fyldepennen.dk, hvor der ligger en længere anmeldelse, og det var også i forbindelse med Fyldepennen, jeg blev opmærksom på den.

Personligt har jeg jo også været igennem et stress coach forløb, så mange af rådene kender jeg, og nogle af dem er også temmelig virksomme. For mig er en bog bare ikke helt nok, jeg har brug for de provokerende spørgsmål og lossene i røven.

Læs anmeldelsen på Fyldepennen.dk.



fredag den 15. oktober 2010

Aske - Yrsa Sigurdardóttir

Forfatteren kendte jeg fra hendes roman "Det Tredje Tegn", som jeg var meget betaget af. Og "Aske" synes jeg også er ret fantastisk.

Det er ganske vist "bare" krimier, men hovedpersonen, en advokat ved navn Thora Gudmundsdottir er ikke bare enlig mor, men både menneskelig og sympatisk.

Og så skader det jo ikke at det er en spændende historie, som hun har skrevet her.

Så vidt jeg ved er der endnu én bog udgivet på dansk, og den skal helt sikkert læses.




fredag den 8. oktober 2010

Ramoth-Bezer - Niels Brunse

Brunse er et glædeligt bekendtskab. Jeg stødte jo tilfældigt på ham med "Havmanden", og måtte læse noget mere.

Han kan noget med sproget, ham Brunse. Det er stilfærdigt og roligt. Ingen hast, men alligevel læser man videre, hvilket er ret godt i en tid hvor mange føler at bøger skal kunne konkurrere med film-mediet.

Den handler om en gammel universitetslærer, der er indespærret af sin agorafobi, og hans arbejde med et gammelt manuskript.

Det lyder måske lidt kedeligt, men det er det faktisk ikke, og hele slutningen er opløftende og positiv.

Den kunne jeg godt lide!



mandag den 4. oktober 2010

Den røde drage - Thomas Harris

Den Røde Drage var vel en naturlig følge efter Shutter Island. Jeg har længe haft den på mine hylder, og jeg tror egentlig den får lov til at stå. Det er jo en rigtig god fortælling, og af en eller anden måde så fascinerer seriemordere os, selv om vi nødigt vil indrømme det. Der er sgu noget over dem. Især Hannibal Lecter, der er så kølig og intelligent.

Må vist hellere få læst de andre i serien også.



Den røde cirkel og andre noveller - Arthur Conan Doyle

En samling meget underholdende noveller. Det er altid morsomt at se hvordan Holmes' hjere fungerer og de konklusioner han drager ud fra så at sige ingenting. Og de virker alligevel så fantastisk enkle, når først man får dem forklaret. :-)

Når det så er sagt, så bliver det selvfølgelig også en smule trivielt i længden.