søndag den 26. maj 2013

Gensyn - Isfolket 41 - Margit Sandemo

Alle nulevende og for længst afdøde af Isfolket bliver kaldt sammen til møde i Dæmonernes Fjeld. Mange af slægtens spørgsmål gennem tiderne bliver besvaret gennem tidligere slægtleds beretninger, men trods glæden og de mange rørende gensynsscener glemmer ingen af dem mødets egentlige formål:
Isfolket skal ruste sig til kampen mod den onde stamfar og hans håndlangere.

Isfolke-sagaen går nu ind i sin afsluttende fase med denne bog. Nataniel er blevet voksen, og selv om mange synes han er for veg og beskeden, så har han utroligt mange kræfter. Han er dog den femdobbelte udvalgte: Ikke alene er han Isfolkets særlige udvalgte, både Lucifers og natdæmonernes blod løber i hans årer og så er han den syvende søns syvende søn.

For at gøre sig klar til at besejre Tengel den Onde må de gøre sig klar. Alle skal samles for at stykke puslespillets brikker sammen og denne specielle nat, ophæves grænserne mellem levende og døde.
De samles i Dæmonernes Fjeld og her hører vi mange nye ting om Tengel den Onde.

Dette er også en af mine favoritbøger. Jeg elsker at de samles, og at de på den måde genoplever slægten gennem flere hundreder år. Det er kært gensyn med mange af de store personligheder, og man er helt med, selv om der jo ikke er noget action i denne bog.

Nu bliver jeg så lige nødt til at holde en lille pause, da jeg faktisk ikke har nr. 42 i huset, så inden den bliver leveret af boghandleren kan jeg jo enten gå i gang med mit næste serie-projekt, eller måske lige genlæse den en gang til. :-) Bare for sjov.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar