lørdag den 18. maj 2013

Troldmåne - Isfolket 36 - Margit Sandemo

Christa er 17 år og vidunderligt smuk. Frank, som hun tror er hendes far, undertrykker hende med sin selvmedlidenhed og forbyder hende at have kontakt med Isfolket på Lindealleen.
Desuden forsøger han at presse hende til at gifte sig med enkemanden Abel, der har syv drenge.
Men da Christa får at vide, at han ikke er hendes rigtige far, og da hun ydermere møder kærligheden sammen med den unge Linde-Lou, kommer oprørstrangen op i hende.

Christa har altid plejet og passet den selvmedlidende Frank uden at stille spørgsmålstegn ved det. Hun er af et blidt og venligt gemyt, indtil hun ved et tilfælde overhører en samtale, hvori det påstås at Frank ikke er hendes far.
Isfolket har aldrig nænnet at fortælle Frank sandheden. At det er natdæmonen Tamlin, Vanjas eneste kærlighed, der er far til Christa. Ydermere er hun Lucifers oldebarn og derfor af en temmelig speciel herkomst. Hun har da også enkelte evner, som ingen andre har.

Da hun møder Linde-Lou forelsker hun sig straks i ham, men han bliver ved med at sige at de ikke kan få hinanden. Af to meget enkle årsager, som Christa dog ikke får noget at vide om før helt til sidst.
Da går det op for hende, at det aldrig kunne blive de to.

Men ætten er spændt på hvad der skal ske, for det er Christa der skal få det udvalgte barn, "som alle har ventet på".


Og med Nataniels fødsel tager vi fat på slutningen. Der er kun 9 bøger tilbage, så vi nærmer os med hastige skridt. Christas bog her er en af de smukke og sørgmodige i serien.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar