mandag den 13. maj 2013

Færgemanden - Isfolket 31 - Sandemo

Den mildest talt grimme Benedikte, sin Isfolkgenerations ramte, tror ikke, at hun har særlige evner, før hun anmodes om at være med til at opklare ejendommelige hændelser i en øde fjeldbygd, hvor en ond færgemand lader sine passagerer drukne under mystiske omstændigheder.
En af Benediktes rejsefæller er den kønne og sympatiske Sander, som hun taber sit hjerte til. Men hun er jo så uskøn og klodset ...

Benedikte har nu flere evner end hun lader ane, blandt andet kan hun fornemme atmosfærer i huse og se både menneskers ting og historier, når hun har dem i hånden.
Den øde fjeldbygd var engang et mere trafikeret færgested, men for mange hundrede år siden passerede Tengel den Onde dette sted, og fra sin dvalelignende tilstand, synes han at det er det perfekte sted at sende sin onde ætling hen for at dø.
Benedikte får dog uventet hjælp af Lucifers søn Marco, som ellers holder sig skjult for Tengel den Ondes årvågne blik.
Og så er der selvfølgelig lige den "lille" sag med Sander, som Benedikte bliver dødeligt forelsket i, men han ser dog ikke til hendes side så længe den lille fikse Adele er i nærheden.

Denne bog er ikke en af de store i Isfolke-sagaen, men den er spændende og hurtigt læst. Man drives igennem, selvfølgelig godt hjulpet på vej af Margit Sandemos stilsikre fortællestil, men også fordi man nu ved man nærmer sig endelige opgør mod Tengel den Onde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar