mandag den 13. maj 2013

Hungersnød - Isfolket 32 - Margit Sandemo

Marit er sultedøden nær, da hun indlægges på det sygehus hvor Christoffer - en af Isfolkets sønner - er læge. Der udvikler sig et varmt venskab mellem den døende fattige pige og den afholdte, velhavende læge.
Dette påvirker forholdet til hans forlovede, en skinsyg overklassepige. Christoffer mener ikke, at valget mellem de to er noget problem for Marit, skal dø, og han elsker hende ikke; men andre medlemmer af Isfolket er af en ganske anden mening.

Christoffer er på ferie i fjeldene, da nogle børn finder den døende Marit i krattet. Han tager hende med tilbage til hospitalet og til sin kommende svigerfars fortrydelse, opererer han hende før sin kommende svoger, der er kørt galt.
Samtidig sker der det, at et udbrud af stafylokokker hærger sygdommen, og svigerfaren, der også er rådsmand og dermed sidder på pengekassen, er ikke begejstret.
Christoffer tilkalder Benedikte til hjælp. Ikke nok med at hun skal hjælpe med at finde stafylokokkernes kilde, men har også helende hænder.
Til hendes store overraskelse ligger Sander på sygehuset med infektioner, og hun betror ham at deres kærlighed i fjeldet havde følger.

Igen ... dette er heller ikke en af de store bøger i serien, men med vanlig stil er man godt underholdt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar