tirsdag den 21. maj 2013

Epidemi - Isfolket 37 - Margit Sandemo

Den store, rare søn af Isfolket, Rikard Brink, er politimand og kommer på sit livs hårdeste opgave, da han skal spore en kopperamt, ukendt mands færden. Rikard optrævler mange menneskers triste skæbne, men lyspunktet er, at han møder den underkuede Vinnie.
På grund af smittefaren er Rikart afskåret fra kontakt med resten af Isfolket. Også her ulmer uroen. Der er mystiske ting i gære omkring den fireårige Nataniel, barnet, som slægten har ventet på i århundreder. Men også i den sag får Rikard en afgørende betydning.


Det er en af de helt almindelige bøger i Isfolke-sagaen. Den er meget prosaisk, men man fanges af den sympatiske Rikard, der i kamp mod tiden, skal opspore den kopperamtes færd i Norge.

Dog bliver den ramte Benedikte opsøgt af forfædrene, der har dårlige nyheder. Deres onde stamfader Tengel den Onde har forladt sit skjulested, og de kan ikke finde ham.
Slægten er forfærdet. Det er alt for tidligt. Nataniel er kun fire år gammel og er slet ikke klar til at tage kampen op mod Tengel.
2 kommentarer:

 1. Sjovt nok at jeg som Sci-fi-freak (næsten da!)skulle falde over omtalen af "Sagaen om Isfolket" serien - Og Anne Rivers Siddons's Et nyt liv her på siden, og endda med de samme meninger som mine. Sagaen om Isfolket har jeg læst fra nr.1 til den sidste i serien, på dansk, norsk og nynorsk-- Jeg var (er ) meget fascineret af Isfolket og Et nyt liv (Up Island)
  hilsen

  SvarSlet
 2. Hej Carsten.
  Tak for din kommentar. Ja, det er pudsigt med Siddons bog, der jo egentlig er ret ordinær, men som alligevel efterlader en smag, som bliver hængende. Og Isfolket synes jeg jo bare er en liga helt for sig selv.
  Den bliver klassificeret som sødsuppe, men den rummer faktisk meget, meget mere. :-)

  SvarSlet