lørdag den 18. maj 2013

Slægtsbånd - Isfolket 34 - Margit Sandemo

Det undrer Isfolk-familien, at ingen af den yngste generation viser tegn på slægtens særpræg. Unge André påtager sig at optrævle familieforholdene omkring en ung pige, hvis dødfødte, vanskabte barn hans slægtning Vanja så i Trondhjem.
Barnet kan have været af Isfolket.
Hans søgen blotlægger en fantastisk historie og bringer ham i forbindelse med to kvinder, Mali og Nette, som begge får betydning for Isfolket.

Og det lykkedes virkelig for André at optrævle slægstforholdene for den døde pige. Han kan spore hendes aner helt tilbage til Arv Grips forsvundne søn, der blev samlet op på landevejen dengang for så mange år siden. Arv Grips kone blev overfaldet og myrdet af landevejsrøvere og de to moderløse børn stod i vejkanten og velmenende folk tog dem til sig.
Arvs søn Christer blev opfostret af en mand, der prægede ham til at fortsætte en vendetta som lå mange år tilbage. Næsten en hel landsby blev udslettet af en gudfrygtig præst, og det sagdes at Vargabys Jomfruer stadig gik igen inde i de dybe skove.

André og de to kvinders veje bliver ledt til Vargaby og der står de pludselig ansigt til ansigt med den afdøde præst.


Hvad kan man sige om denne bog? Den indeholder alle de typiske Sandemo-elementer. Der er den ulykkelige kærlighed, den spirende kærlighed, det overnaturlige og selvfølgelig hele Isfolke-essensen.
Det er ikke en af de store bøger i serien, men det skyldes også at man jo ved at man snart rammer afslutningen og derfor næsten ikke kan bære at skulle vente længere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar