lørdag den 4. maj 2013

Hemmeligheden - Isfolket 26 - Margit Sandemo

Efter flere års drømme om den store skat tager Eskil (Heike og Vingas søn) bort fra sit trygge barndomshjem. Målet for hans rejse er den lille bygd, Eldafjord, der ruger over en hemmelighed, som Eskil snart kommer på sporet af.
Men hans vovemod og eventyrlyst bringer hans og andres liv i en så alvorlig fare, at kun Heike vil kunne hjælpe ... og han ved ikke hvor Eskil er!

Eskil ankommer til den lille isolerede bygd, og møder snart Terje Jolinssøn, der ejer det forbandede hus, hvor skatten siges at være gemt. Han møder også Terjes svigerinde Solvej og hendes nu faderløse barn, der er meget svag og døende på grund af en svulst i hjernen.

Allerede efter at have tilbragt den første nat i huset, er Eskil sanseløs af skræk. Han får tilkaldt sine forældre, så de nu endelig ved, hvor han opholder sig.

Da Heike og Vinga ankommer går det snart op for dem, at de ikke blot er faldet over den første udødelige Jolin, der ruger over sine skatte, men at det også har forbindelse til Isfolket.


Nu hvor jeg er over halvvejs i serien, kan man godt begynde at mærke at den bevæger sig mod slutningen. Tengel den Onde er ved at vågne og Isfolket har nu "Det klare Vand" som Shira skaffede dem i "De fire vindes Fjeld". Det vand som kan besejre Tengel den Ondes mørke vand. Men endnu er "den, som har flere kræfter end tidligere udvalgte" endnu ikke født.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar