lørdag den 4. maj 2013

Englen - Isfolket 25 - Margit Sandemo

Tula var et henrivende barn, en rigtig lille engel; men hun ved at hun er ramt.
I al ubemærkethed bruger hun sine evner og spiller et farligt spil med Isfolkets forbandelse. Kun hendes slægtning Heike i Norge kan dæmme op for katastrofen ... hvis han er stærk nok til at trække de gode sider frem i den unge Tula.

Tula ligner ingen af de tidligere ramte i slægten. Hun er ikke misdannet og hendes øjne er ikke svovlgule, som ellers er kendetegnene. Men hun har altid vidst at hun var anderledes.
Hun minder meget om sin forfader Sol, der ville gå gennem ild og vand for dem hun elsker. Hun betænker sig ikke for at hævne eller beskytte sine kære.

Ved et tilfælde besøger hun en lille instrumentmagerbutik, hvor den forkrøblede Thomas forærer hende en troldstemt fløjte. Snart drives hun til at spille på fløjten konstant. Det er som om nogen jager med hende, tvinger hende til at fremtrylle nogle bestemte toner, og når hun ikke rammer den ønskede melodi kan hun mærke skuffelsen over hende.

Og det er ikke hvem som helst, der driver på hende. Det er Tengel den Onde, der fra sin dvalelignende søvn har øjnet muligheden for at blive vækket til live igen. Hvis bare lige det rigtige signal ville blive spillet.
Heike når dog at forhindre det med forfædrenes hjælp, og Tula må efterfølgende følge med Heike og Vinga til Norge, hvor hun skal hjælpes til at bekæmpe ondskaben i sig.

Der stifter Tula bekendtskab med det grå folk, som huserer på Gråstensholm. Og ikke blot dem, men også fire meget erotiske dæmoner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar