lørdag den 18. maj 2013

Fløjtespil - Isfolket 35 - Margit Sandemo

Den 14-årige Vetle af Isfolket får pålagt at finde og brænde noderne til en fløjtemelodi, som kan få skæbnesvangre følger for hans slægt og hele menneskeheden. Vetle må rejse gennem det krigshærgede Europa i 1914.
Han møder stor elendighed, men det er kun forspillet til den rædsel, der møder ham, efterhånden som han nærmer sig stedet for fløjtespillet.

Tengel den Onde er vågnet fra sit skjul. Han har ikke sin fulde kraft, men i Spanien har en spansk borgherre spillet de første toner af opvågningssignalet. Resten af signalet har borgherren skrevet ned på et nodeark og siden glemt.
Tengel var kun på jorden i ganske kort tid, men han nåede alligevel at støde på ondskab i sin nærhed, og med et lille puf i den rigtige retning, overbeviste han ved tankens kraft unge Gavrilo til at myrde ærkehertug Franz Ferdinand. Et attentat, der skulle kaste verden ud i den første verdenskrig.
Heldigvis lykkedes det "Vandringsmanden i mørket" at dysse Tengel den Onde i søvn igen, ved hjælp af den oprindelige fortryllede fløjte.

Det bliver Vetles opgave at destruere noderne, men først må han stå ansigt til ansigt med en af Tengel den Ondes vasaler.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar