lørdag den 8. juni 2013

Stilhed før stormen - Isfolket 42 - Margit Sandemo

Efter Isfolkets hemmelige møde i Dæmonernes Bjerg var det blevet klart, at kampen mod den onde Tengel ville blive endnu vanskeligere og farligere, end nogen af dem havde troet.
Fem af Isfolkets medlemmer drog af sted mod Trøndelag og Isfolkets glemte dal - og opdagede, at den onde Tengel havde en hel bande på jagt efter dem ...

Tiden er nu inde for det store slutopgør mod Tengel den Onde. Den lille gruppe på fem er udpeget, og drager nordpå. Hver især bærer de en flaske med Shiras klare vand, men de bliver mødt af gedigen modstand af Tengels håndlangere.

Jeg har læst i interviews at Margit Sandemo måtte overliste sin redaktør, for hun nævnte perifert at der måske ville være overnaturlige indslag i serien, og det må man da vist sige, at der er. I de sidste bøger her er alskens mytologier, guddomme og folklore blandet sammen, og enten så elsker man det, eller også hader man det. Jeg hører jo nok til de første. :-)

Et lille uddrag fra bogen:

Den lille forsamling, de nu udgjorde, kernen i det hele, var så mangfoldig og bizar, at man kunne få hikke af mindre. Men Gabriel forsøgte at optræde, som om det var hverdagskost at have en forvandlet rod til høre for sig og en majestætisk sort engel lige over for. For ikke at tale om en dæmon med hjortegevir, som lod sig ane i den venstre øjenkrog.Ingen kommentarer:

Send en kommentar