mandag den 29. december 2014

Bare Anna - Trine Appel

"Lotus er ikke jomfru længere, og Mille har en kæreste. Jeg står på trappen til timetervippen i svømmehallen. Om et øjeblik har alle taget springet ... snart er det min tur."

Hvad gør man, når man har togskinner på tænderne, der får en til at ligne en smilende chimpanse? Når ens mor elsker Kim Larsen og mindst har sort bælte i pinlighed? Når man er 14 år, har leverpostejfarvet hår og bare er Anna?

Det er sommeren, hvor Anna møder den mystiske Lotus og forelsker sig i den mest uopnåelige fyr på sommerlejren. For Anna er det en ny verden med kærlighed, fester, teater, sex, venindearmbånd og sommerfugle i maven.

Men tør hun tage det store spring selv?

YYYYYY

Bare Anna er en af de ungdomsbøger, som man bare sluger i løbet af en dag. Lige som jeg gjorde denne her. Den handler om den unge og usikre Anna, der selvfølgelig forelsker sig i den lækre og totalt uopnåelige Johs, om hendes nye venskab med cybergoth-pigen Lotus, om hendes barndomsveninde Mille og ikke mindst den spirende seksualitet.

Det er en feelgood bog, som også virkelig ville have talt til mig dengang. Personerne er godt beskrevne, tilpas kluntede og akavede, nøjagtigt som man selv følte sig.

Generelt et dejligt bekendtskab, omend nok ikke én af de bøger, der vil sidde længe i én.

Forlag: Politiken
ISBN: 978-87-567-9980-5
Sider: 189
Biblioteksbog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar