tirsdag den 13. september 2011

Livsglæde - Margit Sandemo

Jeg har to store idoler. Den ene er Stephen King, der altid formår at fortælle en god historie med fantastiske personskildringer. Den anden er Margit Sandemo.

Som forfatter til de bøger jeg har læst allermest og har elsket allerhøjest, har hun en stor stjerne i min verden. Sagaen om Isfolket har jeg læst ikke mindre end 8 gange, og lysten er der såmænd allerede igen.

Den giver mig SÅ meget inspiration, så meget glæde og så meget skrivelyst. Det kan godt være at den klassificeres som husmoderporno, men den er genial, eventyrlig og fantastisk.

Jeg kan ikke rose den nok. :-)

I denne biografi fortæller Margit Sandemo hudløst ærligt omkring sit liv, som er ubarmhjertigt barskt. Som barn blev hun voldtaget flere gange, og hendes sind reagerede med at lukke ned via hukommelsestab. I meget af hendes liv vandrede hun på kanten af afgrunden uden at vide hvad der var galt med hende, men først som 40-årig fandt hun sin niche. Som forfatter, hvor hun kunne digte sine historier, få flettet sine synske evner ind og ellers slå sig til ro.

Det er en meget gribende selvbiografi, som jeg da vist bliver nødt til at købe.

Og så må jeg i gang med at overveje i hvilken af mine flyttekasser at mine Isfolke-bøger står i. c,")Ingen kommentarer:

Send en kommentar