lørdag den 20. august 2011

Stonehengekulten - Sam Christer

Gad vide hvad denne nye genre egentlig kaldes? Den som Dan Brown bragte frem til almenvellets kendskab og som der nu følger en hel masse bøger i kølvandet af?
Symbolik/Kode/Loge-litteratur?

Under alle omstændigheder ER det jo spændende læsning.

Denne bog handler så - som titlen nok har afsløret - om en ældgammel kult ifm. Stonehenge. En uge før solhverv foretages en menneskeofring, og kort efter begår den stenrige gravrøver Nathaniel Chase selvmord ved at skyde sig i hovedet.

Hans søn - Gideon Chase, der er en ung arkæolog - vender hjem til England, for at rydde op efter sin far, som han ikke har talt med i årevis. Her finder han så faderens dagbøger, som alle er skrevet i en oldgræsk kode, som Gidoen selvfølgelig har lært som barn. Heldigt nok. ;-)

Umiddelbart nok så er personerne dybere end i Browns bøger, hvor Robert Langdom er temmelig unuanceret følelsesmæssigt. I denne følger vi fx vicekommissæren (den enlige mor), Gideon Chase (den unge mand, der linker det hele sammen), skurken, den unge pige (der skal være det næste offer, men desværre er Amerikas vicepræsidents eneste datter), og nogle andre praktiske synsvinkler hen ad vejen.

Men ... det hele bygger op til noget vældigt og kæmpemæssigt, og jeg var også meget fængslet undervejs, men slutningen er noget af et antiklimaks.

Lidt synd, men man er fint underholdt hele vejen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar